«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 08:00:00

Головна » 2010 » Жовтень » 4 » Ватикан розлютився на Берлусконі за невдалий жарт про євреїв



Ватикан розлютився на Берлусконі за невдалий жарт про євреїв
12:12:49
 
 
Офіційний Ватикан засудив поведінку прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі, який дозволив собі нетактовно пожартувати про євреїв.

Минулого тижня, зібравши гостей на святкуванні свого 74-го дня народження, він розповів анекдот про єврея, який брав з іншого єврея по три тисячі на день за те, що ховав його від Голокосту. "І тепер єврей говорить: питання в тому, чи не повинні ми сказати йому, що Гітлер мертвий і війна завершилася", - так завершив політик свій жарт.

Офіційні друковані органи Католицької церкви L'Osservatore Romano і Avvenire засудили гумор Берлусконі, визнавши його образою священної пам'яті шести мільйонів жертв Голокосту.

Оприлюднення відеозаписи з цим висловлюванням призвело до поширення серед публіки ще одного відеоматеріалу, пише британська газета The Guardian. На публічному заході прем'єр-міністр сміється над зовнішністю сивої опозиціонерки Росі Бінді.

Крім того, з його вуст лунає лайка Porco Dio, яку можна дослівно перекласти як "свинський бог" і яка відноситься до одних з найбільш цинічних і непристойних виразів у італійців. Очевидно, воно особливо образливе для віруючих.

За Берлусконі заступився один з його прихильників, парламентарій Денис Вердін. Він сказав, що лайки просто іноді вириваються, нічого не поробиш. Сам Берлусконі заявив, що жартувати він дозволяв собі в неофіційній обстановці. Його жарти не можна розглядати ні як образу, ні як гріховне діяння - вони призначалися лише для сміху.
На наступний день після "єврейського" жарту Берлусконі сенатора з його партії "Народ свободи" також звинуватили в антисемітизмі. У промові перед сенатом 76-річний Джузеппе Чіаррапіко обізвав зрадником Джанфранко Фіні - політика, який свого часу покинув ряди прихильників Берлусконі.

"Прихильники Фіні вже замовили собі стоси? Той, хто зрадив один раз - і далі зраджує!" - вигукнув Чіаррапіко. Ймовірно, він мав на увазі рішення Фіні порвати з неофашистським минулим, засудити нацизм і відвідати Ізраїль, що Джанфранко Фіні зробив ще в 2003 році.

Член опозиційної Демократичної партії Емануеле Фіано назвав заяву Чіаррапіко "ганебною". "Кілька десятиліть ми не чули нічого подібного в парламенті. Він говорив про ярмулці так, як ніби це було щось ганебне", - зазначив політик.

Берлусконі не вперше жартує на тему нацизму. Лише у вересні він розповідав анекдот про Гітлера: "Через деякий час після смерті Гітлера його прихильники дізналися, що він насправді живий. Вони пішли шукати його, щоб переконати повернутися, і він відповів: "Добре, я повернуся, але за однієї умови .. на цей раз я буду поганим ".
 
tsn.ua
Категорія: Світ | Переглядів: 343 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...