«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 08:07:10

Головна » 2010 » Вересень » 20 » Вчені створили робота-ногу, який замінить інвалідні візки



Вчені створили робота-ногу, який замінить інвалідні візки
13:02:54
 
Вчені Центрі досліджені і технологій роботів майбутнього університету Тіба представили робота, який може замінити ноги людям, які втратили можливість ходити.

Ідея створення робота-ноги, який міг би замінити людині власні кінцівки і був би набагато зручнішим за візок, прийшла керівнику центру Такаюкі Фурута в 14 років, коли він через серйозне захворювання спинного мозку змушений був довгий час пересуватися в інвалідному візку.
 
"Тоді я подумав, як було б зручно пересуватися не в колясці, а на ногах, хай і механічних. Людство рухається у напрямку створення суспільства без бар’єрів. На колесах або на візку неможливо піднятися в гори або прогулятися по полю. Я хочу створити такий засіб пересування, який міг би, реагуючи на людські голоси, самостійно обходити перехожих і вільно пересуватися в натовпі, ні з ким не стикаючись. Цей робот — це те, чого я досяг за 30 років життя, переслідуючи цю мету з 14 років", — розповів Фурута.
 
Робот під назвою core, який має форму сильно збільшених ніг, здатний піднімати вагу до 100 кілограмів. Це він з успіхом продемонстрував, пройшовшись з 100-кілограмовою штангою. Власна вага пристрою — 230 кілограмів, висота — 190 сантиметрів.
 
На думку вчених, робот core — чемпіон з підіймання ваги серед "крокуючих" роботів, так що він зможе без проблем утримати людину, яка керуватиме механічними ногами, подаючи голосові команди. Робот-нога має 12 суглобів, завдяки чому він рухається плавно і стійко.
 
"Чим більше буде старіти суспільство, тим більше буде рости необхідність у роботах-доглядальницях або помічниках у системі соціального забезпечення. Я і далі маю намір займатися розробкою нових засобів пересування та апаратів для людей похилого віку і людей з обмеженими можливостями пересування", — заявив Фурута.
 
Категорія: Світ | Переглядів: 368 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Названо п'ятнадцять типів дуже небезпечних жінок
Личная месть Левочкина Шуфричу – интрига, изящно доведенная до конца указом Президента о назначении министром МЧС Балоги
Суд виніс вирок 12 міліціонерам, які били і грабували туристів у Криму
Упродовж 5-ти років у регіоні діятиме Програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...