«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 08:52:20

Головна » 2011 » Квітень » 21 » Ветерани влаштують в Україні те саме, що в Єгипті, Тунісі та Лівії, якщо їх проігнорують



Ветерани влаштують в Україні те саме, що в Єгипті, Тунісі та Лівії, якщо їх проігнорують
13:24:57
 
 
Пільг, гідних пенсій і поваги до народу під стінами Верховної Ради вимагали три тисячі ветеранів бойових дій, афганців, матерів загиблих солдатів і просто військових.

Це вже їхній третій мітинг під парламентом, але досі усі їхні вимоги так і залишилися непочутими. Ветерани кажуть, якщо їх проігнорують і цього разу – влаштують в Україні те ж саме, що було в Єгипті, Тунісі та Лівії.

Під музику, з медалями і посмішками вони втретє прийшли до Верховної Ради. Сергій, котрий пройшов Афганістан, каже, терпець урвався, адже вижити на війні було легше, аніж зараз.

Сергій, воїн-афганець: "Очень тяжело общаться с людьми, которые сидят в кабинетах, и до них иногда не достучаться, а там война все-таки, плечо рядом, надеешься на друга, друг на тебя. Просто быстро и понятно”.

Найбільший страх мітингувальників – урядовий законопроект, котрий нині у Парламенті. Якщо його ухвалять – ветерани втратять усі соціальні гарантії. Пільги і виплати – лише на розсуд Кабміну і за наявності коштів в бюджеті. Окрім того протестувальники вимагають збільшити пенсії інвалідам війни та встановити доплати родинам загиблих воїнів.

Олександр Ковальов, організатор акції: "Мы ждем от власти, что она услышала нас, напомнить что мы есть и мы живые, что мы все здравые и сильные люди, но таким способом мы хотим обратить на себя внимание”.

Спокійно і з військовою витримкою ветерани вимагали зустрічі з депутатами. Опозиція прийшла першою. Мітингувальники не заспокоїлись, зажадали регіоналів.

Регіонали заспокоювали, мовляв, вони теж служили, тому ветеранів розуміють. Суперечливого законопроекту пообіцяли не розглядати. Більше того - видати напередодні Дня перемоги передбачені законом виплати. Решту вимог теж спробують виконати за два тижні.

Олександр Єфремов, лідер фракції Партії Регіонів: "Действительно люди, которые защищали государство и которых государство посылало на войну, они требуют особого уважения и отношения государства, и большинство претензий, они объективны”.

Ветерани, взявши чесне слово депутатів, розійшлися. Та попередили – четвертого мирного мітингу не буде. Якщо їх знову проігнорують – підуть в наступ. Кажуть – руки ще пам’ятають.

Джерело: http://www.novy.tv
Категорія: Україна | Переглядів: 404 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...