Спостерігаючи за стравою, Девіс фотографувала її щотижня. Але за півроку на ній навіть не виросла цвіль.
"Їжа ця на дотик пластмасова, з акриловим блиском", — уточнила Девіс.
Свій проект вона почала, щоб посперечатися зі своїм другом, який стверджував, що будь-який гамбургер почне гнити або пліснявіти через два—три дні перебування поза холодильником. Таким чином, у суперечці фотохудожниця вийшла переможцем.
"Я розповіла своєму другові про шкільного вчителя, який 12 років витримував гамбургер від McDonald’s без жодних змін, а він мені не повірив. Він подумав, що я зійшла з розуму і не повинна вірити всьому, про що читаю. Так що я вирішила спробувати сама ", - пояснила Девіс.
Деякі спостерігачі відзначили, що на фотографіях булочка гамбургера показана під різними кутами. Спираючись на це, вони засумнівалися в тому, що це дійсно одна і та ж сама страва. Але Девіс пояснила: гамбургер дійсно той самий, просто він лежить у тарілці, яка стоїть на шафі, і щоразу доводиться її знімати звідти, щоб зробити чергову фотографію. Тому, коли вона знімає тарілку, гамбургер від руху зміщується.
"Він ж твердий, як камінь, і лежить на скляній тарілці — то ж, звісно, їжа зсувається", — пояснила дослідниця.