«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 18:29:45

Головна » 2012 » Червень » 22 » Відомому закарпатському міліціонеру Петру Бронтерюку - 85 років



Відомому закарпатському міліціонеру Петру Бронтерюку - 85 років
08:24:14

Справжнім рекордсменом серед правоохоронців Закарпаття є  85-річний полковник міліції у відставці Петро Іванович Бронтерюк. Ще в далекому 1949-му, у 22-річному віці прийшов він у міліцію, на посаду дільничного уповноваженого Рахівського райвідділу внутрішніх справ. Пройшов шлях від старшини до полковника, працював на керівних посадах, а на заслужений відпочинок вийшов у 1989 році. За цей час виховав 39 полковників і 42 підполковників.

Однак стосунків з рідною міліцією ветеран не поривав, а ще 22  роки трудився на посадах юрисконсульта та інспектора з кадрового забезпечення УДСО при УМВС. Водночас очолював ветеранську та «чорнобильську» організації УМВС (останню очолює й досі). Активно займається творчою діяльністю, написавши 12 книжок про історію та діяльність закарпатської міліції.

За сумлінну службу в міліції Петро Бронтерюк нагороджений орденами Вітчизняної війни, Богдана Хмельницького, «За мужність», 20 медалями, двома грамотами Президії Верховної Ради УРСР та Кабінету Міністрів України, нагрудними знаками Заслуженого працівника МВС СРСР та України.

У четвер, 21 червня, 85-ліття ветерана вшановували в клубі УМВС. Вітав Петра Бронтерюка начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Віктор Русин, який назвав ювіляра легендою, символом, історичною постаттю в закарпатській міліції. В музеї УМВС неодмінно буде куток Петра Бронтерюка, пообіцяв генерал. Разом з побажаннями довгих літ життя ветеран одержав з рук начальника УМВС квіти та грошову премію.

Вітальні адреси ювіляру надійшли від голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледиди, голови Асоціації «Чорнобиль» МВС України генерала армії Василя Дурдинця. Вітав Бронтерюка й перший заступник голови Закарпатської обласної ради Володимир Закуренний. Обласна влада нагородила сивочолого ветерана найвищою відзнакою краю—Знаком «За розвиток регіону».

З теплими словами також  виступили його учні—ветерани ОВС краю Віктор Отовчиць, Володимир Цанько, Євген Горват, Іван Русин, Василь Товтин.

- Я дякую Господу Богу, що дав мені, простому гуцулу з Рахівщини, можливість чесно й добросовісно служити на благо України та нашого народу, - підсумовує свій життєвий шлях Петро Бронтерюк. 85-літній ветеран закарпатської міліції подякував колегам за теплі слова, побажавши усім дожити до його славних літ.




 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 372 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
На Закарпатті оголошено штормове попередження: грози, зливи, град та шквалистий вітер
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Януковича и Азарова обвинили в покрывании криминалитета
Налоговая администрация проверит 13 украинских СМИ
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...