Виноград ефективно знижує чинники ризику, пов`язані з серцево-судинними захворюваннями і метаболічним синдромом, що провокує розвиток діабету другого типу.
Фітохімікалії, природні антиоксиданти відповідають за позитивні властивості винограду, з`ясували учені Університету Мічігану. Згідно з результатами дослідження, вживання винограду допоможе попередити розвиток хвороб серця і метаболічного синдрому і чинників ризику, пов`язаних з розладом.
Фітохімікалії винограду активно захищали клітини серця від руйнівних наслідків метаболічного синдрому, окислювального пошкодження і інших молекулярних показників внутрішнього стресу, зафіксували американські клініцисти.
Лікарі стверджують, що виноград ефективно уповільнює формування і прогресію серцевих хвороб і цукрового діабету і рекомендують збагатити раціон цим корисним продуктом.
|