«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 01:16:00

Головна » 2011 » Квітень » 14 » Візит Путіна до України: влада нічого не здала РФ, бо не встигла, не хоче чи торгується?



Візит Путіна до України: влада нічого не здала РФ, бо не встигла, не хоче чи торгується?
11:00:28
 
 
Вчора у столиці України побував прем’єр-міністр РФ Володимир Путін. Слід зазначити, що інформаційною підготовкою до візиту російського прем’єра українські можновладці створили в ЗМІ не надто м’який тон щодо уряду північного сусіда. Заявка про приватизацію пакету НАК Нафтогаз за правилами, через IPO не дуже втішила російську сторону.
 
Публічне оголошення про порушення кримінальної справи проти Тимошенко за "погані газові контракти”, яке пролунало саме напередодні приїзду Путіна, за офіційною версією є випадковістю, хоча збіг виглядає більш ніж символічним. А вже на самій зустрічі прем’єр-міністр України Микола Азаров у присутності Путіна заявив, що газові контракти не відповідають ринковим реаліям країн ЄС. На фоні звичної запопадливості наших очільників це прозвучало контрреволюційно. Та зрештою, питання газу обговорюватимуть за тиждень, коли віце-прем’єр Ігор Сєчін приїде до Києва. В принципі візит був закритим для громадськості. Зустріч перших віце-прем’єрів Андрія Клюєва та Ігоря Шувалова відбувалась за кілька годин до прильоту Путіна за зачиненими від преси дверима та завершилась брифінгом, на котрому сказали, що про подальшу співпрацю в газовому секторі домовитися не вдалося. Під час свого виступу російський віце-прем`єр вперто називав приймаючу сторону "Республіка Україна". Скидалося на те, що Володимир Путін їхав до Києва, заздалегідь знаючи про настрій української влади.

Звісно на публіку демонстрували традиції теплих російсько-українських взаємин. Сторони обговорили безліч периферійних питань, заявили про неухильне зростання товарообігу, пов’язавши це із досягненнями нової влади та дружніми почуттями РФ, домовилися гармонізувати статистику, та завершувати створення авіаційного СП.

Але від головного сторони не відволікалися. Щоправда, кожна від свого. Першою фразою Путіна на українській землі була: "Не слід боятися Митного Союзу”. Потім він розширив цю тезу, всіляко намагаючись показати товар лицем. "Виграш України від вступу до Митного союзу складе 6,5-9 млрд. дол. на рік, – переконував майбутній кандидат в президенти РФ Миколу Азарова.

У відповідь той заявляв про бажання «вийти на економічно обгрунтоване і справедливе визначення формули ціни на газ для України». Бо ціна російського газу, визначена в контрактах 2009 року, "не відображає ринкової вартості, яка сформувалася в країнах Європейського Союзу, і істотно перевищує ціну на альтернативні види палива”, - гнув своє український прем’єр.

Власне на цих двох цитатах – про захмарну газову ціну, та про ймовірну блискучу кар’єру України в Митному союзі і були побудовані сюжети телевізійників. Цікавий аспект: російське телебачення показало цю новину чи не останньою в блоці, вже після новин про святкування Медвєдєвим Дня космонавтики.

До журналістів російський прем’єр не підійшов, нібито не вистачило часу через те, що відбулася зустріч із Януковичем. Хоча "спізнитися на літак” перша особа російської делегації за визначенням не могла. Продовження переговорів про газ - через тиждень... Але остання зустріч, проведена, за словами спікерів влади, з позиції національного прагматизму, залишила багато запитань. Українська влада взяла паузу чи вже має рішення щодо Митного союзу? Якщо має, то як вона думає його озвучити? У випадку відмови – РФ, у випадку згоди – власному народу. Чи може Харківські угоди чогось навчили президента та уряд? Чи надовго зависла тема ініційованого Росією злиття активів НАКу та Газпрому? Прокоментувати ці запитання та хід переговорів ми попросили експертів.

Джерело: http://www.unian.net
 
Категорія: Україна | Переглядів: 370 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...