«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 23:10:31

Головна » 2010 » Липень » 15 » Влада пропагуватиме українцям російський аналог НАТО



Влада пропагуватиме українцям російський аналог НАТО
11:56:03
У Києві пройшла міжнародна конференція Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), на якій було оголошено про необхідність проведення широкомасштабної пропаганди діяльності ОДКБ серед українців. Прибічники співпраці з цією організацією упевнені, що центри пропаганди пострадянського аналога НАТО, які повинні "прочистити мізки населенню", мають бути в кожному населеному пункті.

Організація Договору про колективну безпеку - військово-політичний блок, створений державами СНД за ініціативи Росії у 2003 році, аналог НАТО на пострадянському просторі. Згідно з угодою про колективну безпеку, якщо одна з держав-учасників піддається агресії з боку якоїсь держави, це розглядається як агресія проти усіх держав-учасників Договору про колективну безпеку. На сьогодні членами ОДКБ є Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан і Узбекистан.

"Хочу підкреслити важливість і своєчасність проведення цієї конференції зараз, коли Україна знаходиться на зламі переосмислення і формулювання нової філософії своєї безпеки, зовнішньої і внутрішньої політики", - заявив глава підкомітету з питань військової безпеки і оборони Олександр Кузьмук (Партія регіонів), відкриваючи міжнародну конференцію "ОДКБ: новий формат колективної безпеки для України", пише "Коммерсант-Украина" у статті "Перед Украиной предстал новый блок".

Він нагадав, що 1 липня Верховна рада ухвалила закон про основи внутрішньої і зовнішньої політики, що закріплює позаблоковий статус України, проте при цьому заявив про необхідність переосмислити свої стосунки з ОДКБ. "Безумовно, цінуючи, шануючи і оберігаючи свій стан позаблоковості, ми не можемо розвиватися і забезпечувати безпеку країни самостійно", - сказав Кузьмук.

З подальшого його виступу стало зрозуміло, що, відмовившись від ідеї вступу в НАТО, про що раніше заявив президент Віктор Янукович, але продовживши співпрацю з Альянсом, Україна повинна збудувати партнерські стосунки і з ОДКБ. І почати співпрацювати можна з приєднання України до єдиної системи протиповітряної оборони ОДКБ. "На двосторонньому рівні ми працюємо в цьому плані і з Російською Федерацією, і з Білоруссю. Отже це абсолютно не зазіхає на нашу безблоковість", - вважає Кузьмук.

Російську делегацію очолював заступник голови державної думи РФ Олександр Бабаков, який заявив, що співпраця України з ОДКБ вигідна обом сторонам. Для України вигода полягає в тому, що ОДКБ може відігравати "велику роль в забезпеченні стабільності в Криму". Серед же переваг, які отримає ОДКБ, Бабаков назвав досвід "помаранчевої революції", який, за його словами, "був би корисний для запобігання подібному сценарію в інших країнах".

"Найактуальнішими зараз є пропаганда і роз'яснення тих плюсів, які обидві сторони отримають від тісної співпраці, - зазначив Олександр Бабаков. - Нам необхідно розширювати контакти, пов'язані із залученням фахівців з боку України і ОДКБ для участі в пропаганді і підготовці нового підходу до системи європейської колективної безпеки".

Крім того, Бабаков підкреслив необхідність забезпечити "ефективну і прагматичну" участь України в найближчому саміті ОДКБ, який відбудеться в серпні цього року в Єревані: "Гадаю, це питання вирішене".

Пропозиція про необхідність провести пропагандистську роботу в Україні була гаряче підтримана присутніми. Слід зазначити, що з квітня в Україні працює представництво Автономної некомерційної організації "Інститут ОДКБ", керівником якого є міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов. "Нам потрібен інформаційний центр, через який можна було б просувати переваги і перспективи, які Україна може витягнути з повноцінної участі в цьому проекті", - заявив народний депутат Валерій Коновалюк (ПР).

Народний депутат Леонід Грач (Компартія) пішов ще далі, заявивши, що "інформаційно-пропагандистські пункти" мають бути в кожному населеному пункті.

"Необхідно висвітлювати діяльність ОДКБ так само, як раніше висвітлювалися натівські програми, - сказав народний депутат Юрій Литвин (блок Литвина). - Хоч це грубо, але правда: треба прочистити мізки населенню і дати зрозуміти, що ми хочемо, як ми хочемо і з ким".

Нагадаємо, приєднатися до ОДКБ Україні запропонував президент РФ Дмитро Мєдвєдєв під час травневого візиту до Києва. "Якщо цікаво брати участь в ОДКБ – wellcome. Якщо є якісь сумніви, ми до цього з повагою ставимося", – сказав він.
Проте міністр закордонних справ Костянтин Грищенко назвав неможливим вступ України до ОДКБ. При цьому Грищенко запевнив, що в тривалій перспективі Україна залишиться позаблоковою державою й не буде намагатися вступити також до НАТО.
 
tsn.ua
 
Категорія: Політика | Переглядів: 408 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Самый дорогой особняк в мире оценивается в $150 млн.
В мировом океане найдены почти 18 тысяч неизвестных видов
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
Мужчин не привлекают длинноногие женщины
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...