«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 08:29:25

Головна » 2009 » Вересень » 11 » Воронін залишив посаду президента Молдови



Воронін залишив посаду президента Молдови
11:10:59
Володимир Воронін, що займав посаду президента Молдови вісім років, заявив, що поступається новій владі "з важким серцем", не вірячи в її здатність керувати країною.

 

Воронін після переходу очолюваної ним компартії в опозицію вирішив відмовитися від посади президента і стати депутатом парламенту. До влади в країні приходять його політичні опоненти.

"Я передаю кермо влади країною в руки нових сил з важким серцем... Я не вірю, що політики, які об'єдналися разом лише на емоціях заперечення і суцільного осоромленні власної країни і розділенні посад, здатні запропонувати суспільству позитивну програму", - заявив Воронін в своєму зверненні до країни у зв'язку із складанням повноважень.

"Я не вірю в їх здатність бути єдиною командою, керувати державою, спираючись на ваші корінні інтереси, а не на власні цілі й інтереси. Мені не відомі досліди вдалого правління, які б будувалися на ідеї ліквідації власної країни, на мріях про її знищення", - підкреслив він.
В той же час Воронін підкреслив, що хоче бути оптимістичним.

"По-перше, тому, що половина молдавського суспільства однозначно і категорично висловилася за продовження вибраного нами курсу реформ і перетворень. По-друге, тому, що в нашій країні виключно сам народ приймає остаточне рішення про те, як йому розвиватися, куди рухатися, до яких цілей і до яких висот прагнути", - сказав він.

"Я налаштований оптимістично, тому що Молдова була і повинна залишитися демократичною країною. А це означає, що в нашої країни є майбутнє", - уклав Воронін.
Він підкреслив, що залишає посаду глави держави "в період важкої глобальної економічної кризи".

Воронін повідомив, що залишає наступникам "державу без заборгованостей перед суспільством, із зовнішнім боргом, що у багато разів скоротився, з величезними валютними резервами, з розробленими планами, стратегіями і загальнонаціональними концепціями розвитку в усіх галузях, сферах і по всіх напрямах - від зовнішньої політики до соціальної сфери, від охорони здоров'я до науки".

"Більше року ми вели нерівну боротьбу з кризою і довели, що здатні чинити гідний опір навіть таким випробуванням.... Ми залишаємо нашим наступникам світ і стабільність на Дністрі, упевненість всього суспільства в завтрашньому дні і міжнаціональну згоду. І буде небезпечною помилкою, якщо вони відкинуть цю спадщину останніх восьми років і повернуть на іншу дорогу розвитку країни", - підкреслив Воронін.

Нагадаємо, про рішення Вороніна піти з посади президента та перейти на роботу до парламенту повідомив його однопартієць 2 вересня. Згідно з Конституцією країни, виконуючим обов'язки голови держави стане спікер парламенту Міхай Гімпу.

Той факт, що Воронін залишає посаду президента означає, що комуністи йдуть в жорстку опозицію і не мають наміру йти ні на жодні компроміси з парламентською більшістю, яку сформували Ліберально-демократична, Ліберальна і Демократична партії, а також альянс "Наша Молдова", зазначають експерти.

Нещодавно присутність глави комуністів на засіданні законодавчого органу завершилася скандалом: Воронін послав свого політичного опонента "на хрін". "Пішов на хрін! Ти, що, нам погрожуєш, пацан? Ми з тобою розбиратимемося іншими методами", - викрикнув він з місця.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 565 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
В Україні за добу у пожежах загинули 4 людини
У президента підтвердили, що Податковий кодекс неконституційний і нелогічний
Закарпаття: У прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» з журналістами зустрінеться Головний рабин Закарпаття
Фірташ відреагував на публікації WikiLeaks про його стосунки з Могилевичем
Офіційний курс валют на 24 грудня
Погода у Закарпатті та Ужгороді 23 грудня
Генпрокурор Пшонка об’єднав дві транспортні прокуратури в одну
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...