«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 04:15:37

Головна » 2011 » Березень » 11 » Вже півроку мешканці п’ятиповерхівки, що вибухнула, чекають, коли відновлять їх будинок



Вже півроку мешканці п’ятиповерхівки, що вибухнула, чекають, коли відновлять їх будинок
10:33:09
 
 
Без даху над головою тоді залишилися 70 осіб. Поки ремонтували їх квартири, люди жили в готелях – платила за це мерія. Але місяць тому фінансування припинилося. І постраждалим довелося повернутися у напівзруйнований будинок. Кому пред’являти претензії невідомо, до цих пір не названі причина і винуватці вибуху.

Єлизавета Становіч, постраждала мешканка будинку:

- Залишилася без нічого за лічені хвилини, абсолютно, трикімнатна квартира була обставлена, а тепер залишилася сама зі своїм горем, без жодної допомоги.

Відразу після вибуху місцева влада виділила на відновлення будинку 330 тисяч гривень. Постраждалим запропонували поки пожити в готелях Мукачева – за рахунок міської скарбниці. Але місяць тому людей попросили звільнити готельні номери – мовляв, зруйновані квартири відремонтували – і вони можуть повертатися додому.

Золтан Лендел, мукачівський міський голова:

- Коли там булі ВСІ умови повернутися, не гірші, як були, ми сказали, Дякуємо, більше ми кормити вас не будемо. Там є ВСІ комунікації, газ, вода, електрика.
Мешканці постраждалого будинку обурені. Кажуть, ремонт ще не закінчено.

Кароліна Зарецька, мешканка постраждалого будинку:

- Дощ іде, ця вся вода стікає вниз під двері мені. Тут зараз нічого ніхто не робить, ліси стоять, ось бачите, робота стоїть.

Щоб в’їхати у власну квартиру Зарецьким довелося позичити грошей. Ремонт обійшовся їм у двадцять п’ять тисяч гривень. Хто їх поверне, і чи повернуть взагалі – поки не відомо. Вибух стався в цій квартирі. Тут як і раніше ніхто не живе. Господаря, одесита, сусіди не бачили вже півроку.

До цих пір правоохоронні органи не можуть встановити причину та винуватців трагедії. Експертизи проводили майже чотири місяці. І тільки у лютому за фактом вибуху порушено кримінальну справу.

Сергій Вучкан, начальник Мукачівського МВ УМВС в Закарпатській області:

- Основна версія – Це вибух, Який ставлячи по прічіні газу, такоже Інша Якась версія розглядається, но ми не можемо Поки нічого Говорити, шо стало причиною буху, ТОМУ ЩО у нас нема конкретних досліджень.

Відновити свої квартири самостійно більшість мешканців п’ятиповерхівки не можуть – нема за що. Дохід Єлизавети Миколаївни та її сина складає близько двох з половиною тисяч гривень на місяць. Грошей не вистачає навіть на ліжку: спати доводиться на розкладачці і надувному матраці. У мерії ж обіцяють на завершення ремонту виділити додаткові кошти. Але коли це буде невідомо.

Марина Коваль, Юрий Ковалев, "Подробности”
 
 
Джерело: http://zakarpatpost.net
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 361 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Закарпаття: Відзнаки журналістам краю вручив губернатор Олександр Ледида
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Азаров скоротив понад 100 "зайвих" відомств при уряді
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...