«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 18:26:17

Головна » 2010 » Серпень » 9 » За місяць в Україні виростуть ціни на цукор, овочі і м'ясо



За місяць в Україні виростуть ціни на цукор, овочі і м'ясо
12:38:03
Не дивлячись на приємну офіційну статистику про зниження інфляції в серпні "свято здешевлення" може закінчитися - Україну чекає подорожчання продуктів харчування. Зокрема подорожчання стосуватиметься овочів, цукру, хліба та м'яса.

Як прогнозує аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, цього місяця ріст буде невеликим - 0,1-0,2%, через подорожчання газу, але загальний індекс інфляції знизять дешеві овочі і фрукти. "А ось з вересня потрібно чекати різкого прискорення росту цін - до 2%. Його дасть зерно, а значить, подорожчають хліб і м'ясо, адже тваринних і птахів годують зерном", - вважає Жолудь.

Зараз ціни на зерно у світі швидко ростуть і, як пояснив начальник аналітичної служби "АПК-Інформ" Родіон Рибчинський, селяни не везуть зерно на елеватори, а притримують на токах, користуючись хорошою погодою.

"Із зібраних 17 мільйонів тонн урожаю пшениці на елеваторах всього 5 мільйонів тонн, при цьому продовольча пшениця вже коштує 1600-1650 гривень за тонну, а зазвичай в цей час - не вище 1000 гривень. Це означає, що є усі економічні підстави говорити про подорожчання хліба, - відмічає Рибчинський. - Тут має місце "куркульський" підхід - аграрії говорять, мовляв, продаватимемо по 2000 гривень за тонну. Разом з низьким світовим урожаєм і забороною Росії на експорт зерна усе це породжує деяку паніку, хоча насправді хліба Україні вистачить з лишком".

Непроста ситуація і з овочами. Так, замначальника управління сільського господарства ПАО "ММК ім. Ілліча" (Донецька область) Олександр Куркчі заявив, що навіть краплинний полив не рятує помідори від спеки, а урожай огірків згорів повністю.

По цукру прогнози різняться. "Ми погіршили свій прогноз по об'ємах навареного цукру - з 1,9 до 1,7 мільйонів тонн, і якщо така посуха протримається ще два тижні, то може бути навіть 1,5 мільйона тонн і менше, - говорить аналітик консалтингової компанії "ААА" Марія Колесник. - Що стосується ціни цукру в роздробі, то про неї складно зараз говорити, але нижче чим нинішня (8,5 гривен) вона навряд чи буде". В той же час глава Асоціації "Укрцукор" Микола Ярчук упевнений, що вдасться наварити не менше 1,9 мільйонів тонн цукру, незважаючи на посуху, і ціни впадуть нижче 8 гривен за кіло: "Буде не вище 7,80 гривень", - відмічає він.

Тим часом прем'єр-міністр Микола Азаров в суботу знову заявив, що хліб дорожчати не буде. Судячи з усього, він має на увазі соціальні сорти - батони і чорний хліб (їх в асортименті більше 80% об'єму). Ціна на них регулюється владою, і її утримуватимуть до виборів 31 жовтня. Але, на думку директора інформаційної компанії "ПроАгро" Миколи Верницького, це викличе ріст на 20-25% цін на несоціальні сорти.

Услід за зерном подорожчає і м'ясо: як свинина, так і курятина, вважає Верницький. Вже сьогодні закупівельна ціна на свинину в живій вазі виросла з 15-16 гривень за кіло живої ваги до 19-20 гривень, що відразу відбилося на ринкових цінах: наприклад, кіло вирізки подорожчало з 40-42 до 45-50 гривень. Піднялися в ціні на 3-4 гривні за кіло і сирокопчені ковбаси вищого сорту, де по Гостах має бути тільки м'ясо.
 
tsn.ua
 
Категорія: Економіка | Переглядів: 370 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...