«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 14:13:46

Головна » 2010 » Вересень » 16 » Закарпатців навчать працювати



Закарпатців навчать працювати
12:00:00
 
У першому півріччі 2010 року рівень безробіття в Україні становив 9% і суттєво перевищив урядовий прогноз.
За цей самий час в закарпатських центрах зайнятості перебувало на обліку 10 тис. осіб – мешканців гірських населених пунктів. Статус безробітного мали 7470 осіб. За відповідний період кількість наявних вакансій в гірських населених пунктах складала 2063 робочих місця. А це – третина від необхідного.
Головна проблема постає справді у мешканців гірських населених пунктів, що працюють переважно на підприємствах, які розташовані поблизу та мають можливість довозити працівників, адже вартість проїзду висока, а рівень заробітної плати мінімальний. Значна кількість селян, які працювали на підприємствах Ужгородщини (ТзОВ "Гроклін-Карпати", ТОВ "Джейбіл", ЗАТ "УМБ", Ужгородська філія №1 ЕНО, ДП "Нафтосервіс"), відчували незручності у зв'язку з тимчасовими припининями довезення працівників автотранспортом підприємств до місця роботи.
Взагалі проблемними районами показали себе Воловецький, де на одне вакантне місце претендувало 203 особи з числа безробітних. Складно знайти роботу і жителям Рахівського району – 67 осіб на одну вакантну посаду. Решті з цим питанням не набагато краще.
Якщо ж брати трохи ширше, то закарпатцям пропонують утричі менше місць для роботи ніж цього потребують безробітні..
За такої ситуації, що вже вкоренилася в регіоні, єдиним вирішенням було шукати кращої долі за кордоном. Офіційно сьогодні на заробітках перебувають 70 тисяч закарпатців. Реально ж ця цифра може бути помножена на 3.
Соціологи стверджують, переважна частина виїжджає на заробітки в Росію, Чехію, Португалію. До країн Європи поїхати наважуються переважно жителі прикордонних районів. Якою б не була статистика, але певні кола вбачають у ній позитив. Мовляв, менше людей, то й проблем менше. До того ж з інших країн наші горе-співвітчизники пересилають величезні суми грошей. До нашого Закарпаття потрапляє приблизно 500-600 мільйонів. Та чомусь згадувати про зруйновані сім’ї, дітей без належного нагляду, самотніх жінок, що часто просто спиваються ніхто з «офіційників» не хоче.
Упродовж січня-серпня за допомогою в працевлаштуванні в центри зайнятості Закарпаття звернулося 20,7 тис. осіб. Усього ж активними заходами (працевлаштування, професійне навчання, громадські роботи) було охоплено досить великий відсоток незайнятих осіб.
Нагадаємо, 20 серпня в Мінпраці на засіданні правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття було підвищено мінімальний розмір допомоги по безробіттю на 65 гривень. Тепер вона складае 665 грн.
На останок варто сповістити, що у період із 13 по 17 вересня 2010 року в Закарпатті обласною службою зайнятості проводиться ряд тематичних семінарів, зокрема таких як:
«Семінар з орієнтації на тимчасові та громадські роботи», "Техніка пошуку роботи. Перша сесія "Оволодій ситуацією", "Техніка пошуку роботи". Третя сесія "Удосконалюй методи пошуку роботи", "Особливості зайнятості молоді", "Здоровий спосіб життя - запорука професійних успіхів", "Семінар з гендерних питань". З рештою заходів можна ознайомитись на офіційному сайті Закарпатського регіонального центру зайнятості.
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 372 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Закарпаття отримало від уряду 15 млн. грн. на ліквідацію наслідків грудневого стихійного лиха
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
У Канаді відбулося п’ять масових акцій на підтримку Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...