«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 18:03:16

Головна » 2011 » Квітень » 1 » Закарпатка „кинула” державний банк на 125 тисяч доларів



Закарпатка „кинула” державний банк на 125 тисяч доларів
15:41:02
 
 
За інформацією начальника відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Іллі ІЛЬЧУКА, в ході прокурорської перевірки встановлено, що у березні 2008 громадянка Ч. уклала з філією Закарпатського обласного управління ВАТ "Державний ощадний банк України" договір про іпотечний кредит на отримання грошових коштів у сумі 125 тис. доларів США для придбання житлового будинку та земельної ділянки у м. Ужгород.

Виявилось, що для оформлення кредиту жіночка подала підроблені документи про те, що вона нібито працює у приватного підприємця і отримує у нього зарплату, хоча це була неправдива інформація. Як показала перевірка, вона ніколи у того підприємця не працювала.

Окрім того, як виявилось, реальна вартість будинку та земельної ділянки, для придбання яких спритна жіночка брала кредит становив 70 тис. доларів США. Тобто і тут вона вказала неправдиву інформацію.

З отриманих кредитних коштів громадянка Ч. купила вказаний житловий будинок та земельну ділянку, а залишок - 55 тис. доларів США, отримані протиправним шляхом, використала для будівництва сауни з метою її використання в комерційних цілях.

Внаслідок чого, - пояснює прокурор, - вчинила дії, спрямовані на набуття, володіння та використання коштів, одержаних внаслідок вчинення протиправного діяння, що передувало легалізації доходів.

Кредит вона дотепер не погасила, причому навіть не намагалася це зробити. Отже, внаслідок таких незаконних дій Закарпатському обласному управлінню ВАТ "Державний ощадний банк України" заподіяно матеріальну шкоду в сумі 125 тис. доларів США,
У зв'язку з тим, що Ощадний банк України є державним (100% акцій банку належить державі), неповерненням кредиту завдається шкода не лише інтересам банку, але і державним інтересам.

Тому, наприкінці січня 2011 року прокуратурою області порушено кримінальну справу по факту незаконного заволодіння чужим в особливо великих розмірах та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом ( за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 191 ч. 5, 209 ч. 2, 358 ч. 3 КК України), - повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Прокурор додає, що такі випадки – непоодинокі.

Аналогічна справа порушена прокуратурою області на початку березня стосовно громадянина Є., який незаконного заволодів грошовими коштами вказаної банківської установи в сумі понад 125 тис. грн., (ст.ст. 191 ч. 5, 209 ч. 2, 358 ч. 3 КК України).
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 385 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...