«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 13:08:21

Головна » 2010 » Вересень » 10 » Закарпатські регіонали взялися рятувати Леніна



Закарпатські регіонали взялися рятувати Леніна
16:23:34
 
Сьогодні, 10 вересня, на сесії Ужгородської міської ради депутати знову розглядали "ленінське" питання. Депутат-регіонал, заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Феєр від імені фракції Партії регіонів міськради попросив колег скасувати своє рішення про передачу монумента Леніна греко-католицькій громаді для виготовлення з нього пам’ятника єпископу Андрею Бачинському.

Втім, зауважив, що партійці готові компенсувати грошима вартість пам'ятника, а відреставрованого їхнім коштом Ілліча разом з іншими скульптурами встановити у Боздоському парку обласного центру Закарпаття. Таким чином планується створити у міському парку Ужгорода "Алею вождів".
 
Віктор Феєр мотивував таке звернення традиційною толерантністю закарпатців та тим, що, приймаючи рішення про передачу пам'ятника Леніна вірникам, "не було враховано значної частини думок мешканців міста". Мовляв, ми зберемо пам'ятники різним вождям, тож, хто хоче -- нехай ходить і "молиться" на них. Якщо ж депутати не вирішать це питання позитивно, то регіонал пригрозив звернутися у прокуратуру. Власне, на словах зробив це одразу, бо у залі був присутній прокурор Ужгорода Іван Штефанюк.
 
Однак, ужгородські обранці не пристали на пропозицію регіоналів, мотивуючи своє рішення тим, що скульптура Леніна, яка височіла на нинішній площі Народній і 20 років зберігалася на складі комунального підприємства разом з іншим металобрухтом уже передана греко-католицькій громаді, тож порадили звертатися тим, хто бажає її придбати, до нових власників пам'ятника. На тому й порішили.
 
Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, днями депутат Луганської обласної ради, комуніст Владислав Кривобоков опублікував відкрите звернення до депутатів Ужгородської міськради з пропозицією за власні кошти допомогти ужгородцям та Мукачівській греко-католицькій єпархії у виготовленні монумента А.Бачинському і безоплатно передати його ужгородській громаді в обмін на скульптуру Леніна. Ужгородські обранці це звернення не розглядали.
 
Довідково: 27 серпня депутати Ужгородської міської ради ухвалили рішення безкоштовно передати статую Володимира Леніна, яка височіна в Ужгороді у радянську добу, греко-католицькій громаді Закарпаття для виготовлення скульптури єпископа, просвітителя Андрея Бачинського.
 
Категорія: Політика | Переглядів: 334 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Закарпаття отримало від уряду 15 млн. грн. на ліквідацію наслідків грудневого стихійного лиха
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
У Канаді відбулося п’ять масових акцій на підтримку Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...