«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 08:57:11

Головна » 2009 » Жовтень » 21 » Закарпаття: Бездушність, що вбиває, або чому мами бояться йти до деяких педіатрів



Закарпаття: Бездушність, що вбиває, або чому мами бояться йти до деяких педіатрів
13:41:39
 
Не хочеться, щоб у читачів склалося враження, що автор зневажає лікарів, зокрема, педіатрів. Не раз і не двічі мені доводилося побувати зі своїми дітьми в дитячій поліклініці. Мене також переконували зробити своїм чадам вакцинацію. Але зроблено це було в делікатній формі та без грубощів.

 

Свого часу про лікаря-педіатра Галину Вовк, котра працює в дитячій поліклініці, автор цих рядків вже мав намір написати. Річ у тім, що ця жінка в білому халаті, котра повинна надавати дітям медичну допомогу взяла на себе явно не властиві їй функції. Свого часу до неї звернулася сусідка Ольга з 3-річною донькою Олександрою. Дитина прихворіла й мати змушена була відпроситися з роботи й податися з нею в поліклініку. Ольгу з дитиною прийняла пані Вовк. Гортаючи картку ця педіатр раптом накинулася на маму й стала грубо її відчитувати, чому її дитина не має прививок. Причому, за словами Ольги, лікар Вовк не надто добирала слова.

 

Завершився візит у педіатричний кабінет тим, що Галина Вовк... відмовилася прослухати хвору дівчинку. Тоді ситуацію згладила завідуюча поліклінікою, котра через кілька днів ввічливо прийнявши нас, сама прослухала дитину й призначила лікування. На той момент педіатр Вовк за графіком не працювала. Не виключаємо, що завідуюча мала розмову з цією лікаркою. Однак, схоже, ця пані належних висновків для себе не зробила.

 

Минулого тижня до педіатра Галини Вовк на прийом навідалася Наталія з хворим 1-річним сином Данилом. Найперше, лікар, завваживши, що у картці відвідувача відсутні прививки стала «виховувати» Наталію розмовляючи з нею на підвищених тонах. Свою словесну «процедуру» вона проводила з-півгодини. При цьому, як і попередній раз, Галина Вовк поводила себе досить зухвало.

 

Ви мабуть сектантка, відчитувала Наталію ця педіатр. Почувши у відповідь, що вона православна, лікар цинічно обізвала її фанаткою. Передавати всю розмову не хочеться.

 

Виникає цілком логічне запитання: чому Галина Вовк так зневажливо ставиться як до людей, так і до Православної віри. Уявімо собі, що подібне вона сказала щось мусульманину. Мабуть після своєї тиради у неї виникли б досить серйозні проблеми і їй довелося б не тільки кидати роботу, але й переховуватися від кровної помсти. На щастя, цього в православних немає. Цікаво, хто дозволив педіатру Вовк чинити моральний та психологічний тиск на батьків, котрі відмовляються від прививок? До слова, взяти на себе відповідальність за наслідки вакцинації Галина Вовк чомусь категорично відмовилася.

 

Не сумніваюся, що цьому лікарю відомі факти смертельних випадків після вакцинації дітей у східних регіонах України. Звісно, сумнівно й те, що когось притягнуть за це до кримінальної відповідальності. Однак вона чомусь із впертістю й надалі продовжує чинити тиск на батьків, принижуючи їх честь і гідність. Де повага до людей, котрі приходять з дітьми на лікування? Принагідно хотілося б звернути увагу управління охорони здоровя на таку поведінку педіатра Галини Вовк.

 

Як стало відомо, Ольга й Наталія мають намір звернутися зі скаргами у відповідні органи.

 

Газета «НЕДІЛЯ» зі свого боку залишає цю тему відкритою, і щоб бути об’єктивними, надасть можливість прокоментувати цю ситуацію на сторінках газети і лікарю-педіатру Г. Вовк.

 
Іван ЛАДЖУН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 437 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Названо п'ятнадцять типів дуже небезпечних жінок
Личная месть Левочкина Шуфричу – интрига, изящно доведенная до конца указом Президента о назначении министром МЧС Балоги
Суд виніс вирок 12 міліціонерам, які били і грабували туристів у Криму
Упродовж 5-ти років у регіоні діятиме Програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...