«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 09:20:25

Головна » 2009 » Жовтень » 27 » Закарпаття: Боротьба з хабарництвом, чи гонитва за «показниками»?



Закарпаття: Боротьба з хабарництвом, чи гонитва за «показниками»?
11:32:48
 
Останнім часом у засобах масової інформації з’явилися матеріали щодо затримання представниками служби безпеки України в Закарпатській області працівників МНС, дії яких кваліфікуються як такі, що підпадають під статті Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

 

Прес-служба ГУ МНС в Закарпатській області, з огляду на резонанс, викликаний подібними повідомленнями, змушена вказати на однобокість подібних заяв, викладених із посиланням на одну зі сторін, а також на протиправність цілого ряду дій СБУ, які часто йдуть в розріз з чинним законодавством та Конституцією України або балансують на межі їх порушень.

 

Використовуючи наявні у суб’єктів підприємницької діяльності недопрацювання у забезпеченні протипожежного стану, працівники СБУ наполегливо «рекомендують» підприємцям звертатися до посадовців МНС з пропозиціями «вирішити» певні питання за «винагороду». Робиться це для того, щоб працівники СБУ могли зробити відповідний «показник» та могли відзвітувати у центр про успішну боротьбу з хабарництвом на місцевому рівні.

 

Для цього використовуються підприємці, які в минулому мали конфлікти із законом, або злісні порушники правил пожежної та техногенної безпеки, які вважають, що вони «страждають» від законних вимог інженерно-інспекторського складу оперативно-рятувальної служби. Серед останніх є чимало громадян, які в такий спосіб намагаються використати правоохоронні органи та СБУ для зведення особистих рахунків з представниками МНС та ухилення від відповідальності.

 

Подібні провокації вже мали місце в попередні роки. Однак за відсутністю складу злочину та недостатню доказову базу, стосовно посадовців МНС припинялося кримінальне переслідування.

 

Не заперечуючи на необхідності боротьби з корупцією, прес-служба ГУ МНС в Закарпатській області вважає за потрібне нагадати працівникам СБУ про наявність поняття «презумпції невинуватості» перед оголошенням когось винним. Замість організації гонінь на певні служби (в даному випадку МНС), спровоковані наказами-замовленнями згори, запросити їх до співпраці у виявленні справжніх хабарників.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 518 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Названо п'ятнадцять типів дуже небезпечних жінок
Личная месть Левочкина Шуфричу – интрига, изящно доведенная до конца указом Президента о назначении министром МЧС Балоги
Суд виніс вирок 12 міліціонерам, які били і грабували туристів у Криму
Упродовж 5-ти років у регіоні діятиме Програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...