«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 11:52:25

Головна » 2009 » Листопан » 11 » Закарпаття: Через епідемію грипу закарпатський туризм може збанкрутувати



Закарпаття: Через епідемію грипу закарпатський туризм може збанкрутувати
10:37:06
 
В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало «Як епідемія грипу може довести до банкрутства закарпатський туризм».
 
Маргарита Мощак, Голова Правління РВ УСПП в Закарпатській області, наголосила, що незважаючи на свідчення лікарів про відсутність на Закарпатті пандемії свинячого грипу, здійснюється штучне нагнітання інформації про епідемію, що негативно відбивається на підприємствах області. «Немає жодного підприємства, яке б не постраждало від цієї ситуації. У Закарпатті вирує звичайна епідемія сезонного грипу за даними лікарів. А істерія, яка здійнялася, може довести економіку до повного колапсу. І це стосується не тільки туристичного бізнесу, але й підприємств усіх сфер обслуговування».
 
Андрій Сугай, директор санаторію «Карпатія» зауважив, що туризм, зокрема оздоровчий, є важливою бюджетоутворюючою ланкою Закарпаття, від нього залежить добробут багатьох родин, у тому числі сільських. «У нашому санаторії ми ввели надзвичайно жорстку систему контролю за власним персоналом. Здійснили серйозні заходи, щоб перевіряти усю продукцію, що нам постачається. Для гостей, які приїхали з простудою, забезпечуємо так звані карантинні номери. Такі заходи забезпечили нам результат — жодного випадку захворювання у нас не було», — каже А. Сугай. Натомість, за його словами, штучне нагнітання інформації про неіснуючу пандемію може боляче вдарити про санаторіях, сільських садибах, численних закарпатських підприємцях. «Істерія на телебаченні не відповідає реальній ситуації, для європейської держави таке знущання над народом узагалі неприйнятне, — вважає Андрій Сугай. — Слід оперувати фактами, висновками медиків, а не штучним нагнітанням інформації. У закарпатських санаторіях люди мають змогу гуляти на природі, а не сидіти у сухих кімнатах, великих містах чи переповнених вагонах метро, тож тут існують усі умови, щоб вберегтися від захворювання».
 
Комерційний директор ТОВ «Сузір’я» (Квітка Полонини) Агнесса Кеменяш зауважила, що саме в санаторіях є найкращі можливості для зміцнення імунітету. Найбільше підприємців обурює те, що «гаряча лінія» міністерства охорони здоров’я надає українцям неправдиву інформацію — фахівці міністерства кажуть людям, що на Закарпатті закриваються оздоровниці.
 
Олександр Доктор, Голова правління ВАТ ГТК «Інтурист Закарпаття» зауважив: «На моє глибоке переконання те, що відбувається зараз — заздалегідь спланована акція. Ще місяць тому одна з фірм пропонувала нашому готелю купити у них марлеві пов’язки та ліки. Згодом від цієї ж фірми надійшов лист з економічними розрахунками, скільки можна зекономити, якщо придбати ліки у них. Недавно на в’їзді до області з’явився білборд з надписом «Хочеш відпочити на Закарпатті? Грип!». Хіба це не спланована акція, щоб вбити закарпатський туризм? За словами, Олександра Доктора, реалiзацiя у ресторанах та iнших закладах громадського харчування впала вiд 3 до 10 разiв, у готелях заповнення - максимум 8-12%. Тiльки у готелі «Інтурист-Закарпаття» за один тиждень відмовилось приїжджати 11 туристичних груп, мотивуючи тим, що «на Закарпаттi люди мруть, як мухи». «Ситуацiя в Ужгородi є абсолютно нормальною i не загрожує нi життю, ні здоров’ю туристів,--каже директор готелю,-- а через 2-3 тижнi, коли сезонна епiдемiя грипу вщухне, податки платити буде нi з чого, а цiни на високий зимовий сезон, що цього року обiцяе бути хорошим, снiжним, значно виростуть, адже підприємці намагатимуться покрити збитки за осінь».
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 433 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Гривні загрожує обвал до 16 гривень за долар
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...