«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 11:50:50

Головна » 2009 » Листопан » 18 » Закарпаття: Голова облдержадміністрації Олег Гаваші побував з робочою поїздкою на Іршавщині



Закарпаття: Голова облдержадміністрації Олег Гаваші побував з робочою поїздкою на Іршавщині
13:19:12
 
Загалом поспілкуватися з керівником краю прийшло майже три десятки іршавчан. Переважна більшість питань, що порушувалися мешканцями району, стосувалася вирішення проблем громад. Михайло Фанта, луківський сільський голова, просив у керівника краю сприяння у добудові школи. Її зводять вже третій рік. Цього року зі Стабілізаційного фонду держбюджету для продовження робіт виділено 1,3 млн. гривень.
 
Але цих грошей замало для того, щоби завершити будівництво. Керівник краю дав доручення начальнику управління освіти та науки ОДА включити цей об'єкт у план фінансування на наступний рік. Одразу кілька звернень стосувалося роботи дошкільних навчальних закладів Іршавщини. Це й не дивно, адже чимало дитсадків і досі працює у пристосованих приміщеннях, потребують реконструкції і розширення. Так, приборжавський сільський голова Віктор Шпортань просив коштів на завершення ремонту дитсадка. Необхідно ще 65 тисяч гривень, на що у сільському бюджеті грошей нема. Марта Огар, завідуюча дитсадком у селі Дешковиця, просила профінансувати роботи з ремонту закладу.
 
Цими проблемами буде перейматися місцева влада, - повідомив присутній на прийомі в. о. голови Іршавської райдержадміністрації Петро Добромільський. Найближчим часом коштом місцевого бюджету ремонтні роботи будуть завершені. Ще один об'єкт, реконструювати який будуть за рахунок районного бюджету, - школа в селі Гребля. Це питання під час прийому озвучив сільський голова Іван Сочка. Він повідомив, що нещодавно коштом місцевого бюджету було придбано магазин споживчої кооперації, в якому планують облаштувати 5 шкільних приміщень. - Нині діти навчаються у дві зміни, а збільшивши кількість класних приміщень, наші школярі зможуть вчитися в одну зміну, - каже Іван Сочка. Землевпорядник Загатянської сільради Іван Синетар звернув увагу керівництва області на необхідність проведення ремонту дороги на відрізку Івашковиця - Дуби.
 
Нині тут є лише ґрунтове покриття, тому проїхати взимку до села надзвичайно складно, - скаржиться представник громади села. Олег Гаваші дав доручення начальнику Служби автомобільних доріг в Закарпатській області до кінця цього року вирішити це питання. На прийом прийшли і керівники підприємств Іршавщини. Голова правління Ільницького заводу механічно-зварювального устаткування Дмитро Матіко констатував, що світова економічна криза відчутно вплинула на обсяг замовлень підприємства. Основні замовники - Росія та Білорусь -згорнули співпрацю з заводом і як наслідок, з березня підприємство майже призупинило діяльність. З цього часу більшість робітників перебувають у вимушених відпустках. - У нас в штаті 285 працівників, причому високої кваліфікації, і без підтримки з боку влади скорочень не уникнути, - констатував Дмитро Матіко.
 
Керівник краю дав низку доручень, які допоможуть підприємству вирішити низку найгостріших проблем, пов'язаних із простоєм виробництва. Олег Гаваші також доручив провести нараду щодо діяльності спільного підприємства «Сандерс-Іршава Гмбх». Тут з узбецької бавовни виготовляють марлю та постільну білизну. Але з середини року через брак замовлень підприємство знаходиться на межі зупинки. Щодо підтримки місцевого товаровиробника, то під час розглянуть можливість закупівлі продукції цього заводу закладами охорони здоров'я та соціального захисту населення. Окрім цього, під час прийому люди зверталися з проханням надання матеріальної підтримки, допомоги із працевлаштування, повідомили zakarpatpost.net в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації. Цього ж дня Олег Гаваші відвідав низку об'єктів соціальної сфери Іршавщини, на яких проводяться будівельні роботи.
 
Насамперед керівник краю побував на будівництві пологового відділення на 60 ліжок з гінекологічним відділенням та жіночою консультацією Іршавської районної лікарні. Будівлю почали зводити три роки тому. Відтоді використано 2 мільйони 764 тисячі гривень. Для завершення будівництва потрібно ще понад два мільйони. - Кількість пологів на Іршавщині за останні п'ять років суттєво збільшилася - з 800 у 2004-тому до 1300 - у 2008-ому році, - каже начальник відділу охорони здоров'я Іршавської райдержадміністрації Юрій Ломага. - Тому будівництво нового відділення дуже на часі. Наразі в будівлі виконуються внутрішні роботи. За наявності фінансових ресурсів пологовий зможе запрацювати вже на початку наступного року. Голова облдержадміністрації запевнив, що кошти на продовження облаштування відділення протягом осінньо-зимового періоду будуть.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 389 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Гривні загрожує обвал до 16 гривень за долар
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...