«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 23:57:56

Головна » 2009 » Жовтень » 9 » Закарпаття: Інтелігенція краю заявила про свою позицію



Закарпаття: Інтелігенція краю заявила про свою позицію
13:20:18
 
У середу, 7 жовтня, у конференц-залі готелю «Прага», що в Ужгороді, відбулася прес-конференція інтелігенції області. Вона була присвячена темі майбутніх президентських виборів, адже, як відомо, через 12 днів кампанія офіційно стартує.  Тому, з огляду на цей факт, еліта вирішила заявити про свою позицію на виборах.

 

Перед присутніми виступив Сергій Федака – професор Ужгородського національного університету, доктор історичних наук, який, власне, і розповів про непростий вибір, який лежить перед Україною, про можливий ризик, який потрібно максимально обійти, а також зачитав звернення лідерів регіональних еліт, представників інтелігенції та ділових кіл Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської, Волинської, Чернівецької, Закарпатської областей до українських політиків національно-патріотичного  табору у зв‘язку із президентськими виборами.

 

У ньому еліта із своїм вибором визначилася: на січневих президентських виборах вона підтримуватиме Юлію Тимошенко, лідера БЮТ.   

 

Відповідаючи на запитання журналістів, Сергій Дмитрович наголосив, що жоден із учасників «круглого столу» і громадянської організації «Європейський конгрес України» не належить до якоїсь політичної сили. Рішення підтримати саме Ю.Тимошенко було очевидним – за всіма соціологічними показниками у рейтингу вона лідирує. Це єдиний кандидат, на думку Сергія Федаки, котрий реально розбудовує державу і здатна вивести країну з кризи.

 

Стосовно того, чому еліта не підтримує лідера Партії регіонів В.Януковича, адже у нього рейтинги теж немалі, висловився Петро Ходанич – голова Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України, лауреат обласної та всеукраїнської літературних премій. На його думку, опозиція повинна продукувати ідеї, а не просто блокувати чиюсь роботу. Це перший момент. А другий полягає в тому, що еліта не згідна із позицією Віктора Федоровича на рахунок другої державної мови.

 

Мали слово й інші учасники «круглого столу», зокрема, Степан Біляк - заслужений лікар України, шеф-редактор газети «Карпатська Україна. Красне поле», котрий підсумував власне, захід: сказати своє слово на виборах – громадянський обов’язок кожної людини.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 503 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...