«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 14:36:07

Головна » 2011 » Квітень » 1 » Закарпаття: Із сіл Форнош та В.Коропець на Мукачівщині найбільше первоцвітів приносять і продають порушники



Закарпаття: Із сіл Форнош та В.Коропець на Мукачівщині найбільше первоцвітів приносять і продають порушники
12:38:25
 
З початком весни на вулицях та ринках Мукачева починають з’являтися продавці перших ранньовесняних рослин. Від масового знищення значно потерпають підсніжники, проліски, шафрани, а пізніше - тюльпани, конвалії та інші види квітів.
 
Обсяги торгівлі цими рослинами, особливо в переддень свят - Міжнародного жіночого дня та Великодня, набирають злочинного характеру та приводить їх до повного зникнення. Мукачівський міський відділ міліції разом екологічною інспекцією м.Мукачева щороку, з лютого по травень, проводить операцію "Первоцвіт”.
З метою попередження та припинення правопорушень, пов’язаних з незаконним збиранням, перевезенням та реалізацією рідкісних рослин, з 10 лютого по 20 травня 2011 року, за ініціативи МВС України на всій території України, в тому числі і в Мукачеві проводиться профілактичні заходи під умовною назвою «Первоцвіт - 2011», і є результати:
 
На «зеленому» ринку в центрі Мукачева по вулиці Возз’єднання було виявлено п’ятьох жінок, які продавали ранньоквітучі рослини (проліски). В кожної з них в руках було близько 10 букетиків з весняними квітами. На запитання звідки принесли квіти, жінки бідкались, що шукали, адже не так багато пролісків у лісах тепер як було колись. Села Форнош та В.Коропець – саме звідти найбільше квітів приносять порушники. За недотримання чинного законодавства жінок було притягнуто до адміністративної відповідальності.
Подібні рейди проводяться на виконання вимог Законів України "Про охорону навколишнього природного середовища”, "Про рослинний світ” та "Про Червону книгу України”, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  у Мукачівському міськвідділі міліції.
 
У ході операції перевіряється дотримання вимог природоохоронного законодавства в місцях зростання найбільших популяцій ранньоквітучих рослин на території області.
Рейдові перевірки проводяться працівниками міліції, найчастіше – дільничними інспекторами , лісової охорони, представники центральних органів виконавчої влади, ЗМІ та громадськості.
 
Окрім того, діюче законодавство передбачає суворе покарання у вигляді адміністративних санкцій за знищення рослин, занесених до Червоної книги України, збір яких на території області заборонений. Згідно зі ст.90 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення на порушників накладається штраф від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутих рослин.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 447 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...