«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 11:50:03

Головна » 2009 » Грудень » 1 » Закарпаття: Які пріоритети подальшого розвитку освітньої галузі краю?



Закарпаття: Які пріоритети подальшого розвитку освітньої галузі краю?
13:05:25
 
Володіти чіткою картиною про проблеми та перспективи розвитку освітньої галузі на наступний рік та з перспективою до 2012 року – таку мету мають співбесіди, що цими днями провів голова облдержадміністрації з керівниками районів, міст обласного значення, начальниками районних і міських управлінь та відділів фінансів та освіти.
 
У співбесідах також взяли участь начальники управління освіти та науки, головних управлінь фінансів та економіки облдержадміністрації. Олег Гаваші поставив перед місцевими органами влади завдання визначити пріоритети щодо подальшого розвитку освітньої галузі. За такою схемою облдержадміністрація працює останніми роками, що дозволяє уникати розпилювання коштів, концентруючи їх на основних об’єктах. Тому і вдалось протягом 2007-2008 років зокрема ввести в експлуатацію 21 навчальний заклад, з яких 13 – це новобудови. Цього року буде здано ще щонайменше 6 шкіл та кілька дитсадків.
 
Зараз чітко розмежували об’єкти, які можливо завершити вже наступного року, а які – упродовж наступних років. Визначились і по новому будівництву. Основна увага – джерела фінансування. Олег Гаваші поставив завдання по визначенню пріоритетних об’єктів, що фінансуватимуться з державного бюджету (має бути готовність об’єкта щонайменше на 70 відсотків), а також з обласного, районного, міського чи сільського. «Необхідно задіяти всі можливі джерела асигнування, в тому числі і з використанням коштів міжнародних фондів тощо. А для цього має бути чітка картина пріоритетів щодо будівництва освітніх закладів, проведення капітальних ремонтів, виконання програми енергозбереження. З розбивкою по роках – аж до 2012 року», – наголосив голова ОДА.
 
До кінця 2012 року в області планується завершити будівництво 27 загальноосвітніх та 6 дошкільних навчальних закладів, з яких 13 шкіл та 3 дошкільних закладів розпочато минулими роками. Тому під час співбесід зосереджувалась увага на виділенні у 2010 році коштів для завершення будівництва загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст. в с. Луково Іршавського, с. Неліпино Свалявського, с. Чомонин Ужгородського та с. Новоселиця Тячівського районів, а також продовження спорудження школи І-ІІ ст. в с. Вишка Великоберезнянського району. Заплановано на наступний рік також завершити Дубриницький дитячий садок на Перечинщині та реконструкцію будівлі школи під дитсадок у Хусті.
 
Визначались і з новим будівництвом: так, планується передбачити кошти з обласного бюджетів на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нової школи в селі Червоне та початок спорудження загальноосвітнього закладу в Кам’яниці Ужгородського району. Олег Гаваші наголосив керівникам районів на необхідності продовження роботи щодо виконання програми енергозбереження, передусім – заміні вікон, забезпечення навчальних закладів якісною питною водою. Не у всіх школах є їдальні, спортзали і навіть внутрішні туалети. Якщо, скажімо, Мукачівський і Тячівський райони планують за три роки завершити заміну вікон в освітніх закладах, то деяким районам на це потрібно ще п’ять років.
 
Тому голова ОДА дав доручення розробити чітку програму щодо цих питань з указанням джерел фінансування та конкретних строків її виконання. Загалом протягом наступних двох тижнів будуть узагальнені всі пропозиції районів. Визначать пріоритетні об’єкти, і їх пропонуватимуть для включення у проект державного бюджету на 2010 рік. Фінансування решти запланують через обласний та місцевий бюджети. За такою ж схемою невдовзі відбуватимуться і співбесіди щодо планування будівництва і реконструкції об’єктів охорони здоров’я.
 
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 493 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...