«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 14:07:08

Головна » 2009 » Листопан » 18 » Закарпаття: Хто очолить адвокатуру краю?



Закарпаття: Хто очолить адвокатуру краю?
18:47:40
 
В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему: «Хто очолить адвокатуру Закарпаття?». Йшла мова про формування нового складу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії (КДК) Адвокатури Закарпатської області. Учасники засідання розповіли журналістам про ситуацію, яка склалася в КДК після припинення її роботи Закарпатською обласною радою та виходу з складу комісії 3 членів, які мотивували своє рішення незаконністю дій голови комісії. А також про загальні збори закарпатських адвокатів, які відбудуться 19 грудня.
 
Петро Немеш, голова Закарпатського відділення Спілки адвокатів України розповів, що вже три роки в обласній адвокатурі триває складна конфліктна ситуація. «Із складу КДК вийшов представник облради Антон Зелінський, пояснюючи таке рішення тиском збоку керівництва КДК. У липні цього Закарпатська обласна рада своїм рішенням зупинила дію атестаційної і дисциплінарної палати КДК, це рішення не було оскаржено, тож наразі комісія діє незаконно»,- каже Петро Немеш.
 
«Пані Павлюченко не проводить необхідну роботу, не складено навіть єдиного реєстру адвокатів і листи від комісії надходили на адресу осіб, які померли. 22 жовтня незаконно (без необхідних у такому випадку загальних зборів) було проведено конференцію для виборів членів КДК і сфальсифіковано протоколи. Вважаю, що своїми діями пані Павлюченко нищить адвокатуру Закарпатської області, узурпувала владу, незаконно видає свідоцтва, взяла не себе невластиві функції, зловживаючи службовим становищем», — заявив Петро Немеш. Він також стверджує, що триває рейдерська атака на майно, придбане колегією адвокатів.
 
Голова Мукачівської асоціації адвокатів Олексій Фозекош зазначив, що загальні збори як найвищий орган адвокатського самоврядування призначені на 19 грудня для вирішення озвученої проблеми. Для проведення таких зборів обрано склад організаційного комітету, до якого увійшли найбільш авторитетні в області адвокати, а очолив оргкомітет голова депутатської комісії з питань законності та правопорядку Закарпатської обласної ради Антон Зелінський.  
 
Володимир Думнич, екс-голова КДК 4 скликання сказав: «Завдання загальних зборів — на демократичній основі обрати членів КДК за квотою, який повинен змінюватися кожні 3 роки. На Закарпатті наразі працює 481 адвокат. А на останній обласній конференції були присутні 56 осіб, тоді як для легітимності повинно бути більше половини адвокатів. Збори у грудні повинні припинити чвари у адвокатському середовищі, сформувати адекватний демократично обраний (таємним голосуванням) склад КДК».
 
 
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 589 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
У США ховають чорних кішок: у Halloween на них полюють сатаністи
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...