«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 19:00:57

Головна » 2009 » Жовтень » 19 » Закарпаття: Колишній заробітчанин попався з шістьма кілограмами марихуани



Закарпаття: Колишній заробітчанин попався з шістьма кілограмами марихуани
08:53:38
 
Дедалі більше наших краян хоче мати зиск із продажу наркотиків, зокрема макової соломки та марихуани. Звісно, економічна скрута в державі боляче б’є по кишенях, але не варто заробляти гроші будь-якою ціною. Як відомо, гроші, нажиті на людській біді, ще нікому не принесли добра. І ніякі виправдання на кшталт «та сім’ю годувати треба» тут не допоможуть. Тим паче, що й законодавець віднедавна суттєво посилив кримінальну відповідальність за виготовлення та збут наркотичних препаратів. Відтепер можна сісти в тюрму уже за посів десяти стебел коноплі та ста рослин маку.

 

Минулого тижня спiвробiтники міліцейського відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків спільно з бійцями спецпідрозділу «Беркут» в ходi реалiзацiї оперативної iнформацiї затримали на вулиці поблизу автозаправки в селищі Солотвино Тячівського району молодого чоловіка, котрий збув за чотири тисячі гривень шість кілограмів марихуани. Гроші та наркотики вилучили, за цим фактом порушено кримінальну справу.

 

Затриманим продавцем «травки» виявився 26-річний житель селища Великий Бичків Рахівського району Юлій. Цей молодик раніше не потрапляв у поле зору міліції, не був судимий. Їздив на сезонні заробітки за кордон, працював на будовах Словаччини. Але його звідтіля депортували, тож близько року сидів без роботи й, відповідно, без грошей. А оскільки має сім’ю (з дружиною виховують кількамісячну дитину) і щоб якось роздобути гроші, тож вирішив зайнятися вирощуванням і збутом марихуани.

 

У кількох місцях Юлій висіяв коноплі, тепер от зібрав урожай. Знайшов покупця, який погодився забрати оптом 6 кілограмів марихуани, запропонувавши 4 000 гривень. Обережний бичківець призначив зустріч із покупцем в сусідньому Тячівському районі, куди приїхав на батьковім легковику. Місце вибрав відкрите - біля сільської АЗС, аби бачити все, що відбувається довкола. Однак після завершення оборудки й отримання грошей його вмить «пов’язали» міліціонери в цивільному та озброєні бійці «Беркута».

 

До слова, на одній з сумок, в якій була марихуана, красувалося... прізвище самого Юлія. Вочевидь, раніше заробітчанин передавав цією сумкою родині якісь речі з-за кордону, й поставив свої ініціали, аби водій не сплутав. Так чи інакше, але власне прізвище зіграло з ним злий жарт: «підписана» сумка з марихуаною стане додатковим доказом вини затриманого наркоділка.

 

Тієї ж ночі міліціонери навідалися з обшуком у будинок, де проживає Юлій. Тут під час огляду горища знайшли та вилучили ще 35 грамів марихуани. Тепер слідство має з’ясувати, чи була дана оборудка з наркотиками першою в біографії колишнього заробітчанина з Бичкова, а чи раніше він уже займався цим злочинним ремеслом. До слова, сам затриманий пояснює свої дії банально: мовляв, криза довела, не мав як сім’ю прогодувати...

 

Проблема протидії злочинам, пов’язаним із вирощуванням, виготовленням та збутом наркотичних і психотропних речовин, залишається актуальною для нашого краю, - каже начальник ГУМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Павло Кононенко. - Хоча вона й не стоїть у нас так гостро, як, скажімо, на Сході чи Півдні України, однак з початку року на Закарпатті викрито 341 наркозлочин, з яких 111 кваліфікуються як тяжкі й особливо тяжкі. Зокрема, виявлено 89 фактів виготовлення та збуту наркотичних і психотропних речовин. Встановлено 326 осіб, які були причетні до скоєння злочинів цієї категорії.

 

Від зловмисників вилучено загалом майже 34 кілограми наркотичних і 759 грамів психотропних речовин. Робота в цьому напрямку продовжується, причому ми робимо акцент у своїй роботі на затримання збутчиків цієї гидоти, котрі наживаються на чужій біді, що зветься наркоманією.  

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 419 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Шевчук зазначив, що говорити з Путіним можна і без "тремтіння колін"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...