«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 16:24:32

Головна » 2009 » Жовтень » 12 » Закарпаття має таланти?



Закарпаття має таланти?
15:07:56
 
Телеканал СТБ готується до другого сезону національного шоу «Україна має талант»,- наймасштабнішої телевізійної програми минулого телесезону в Україні. Це шоу є аналогом проектів – America’s got talents у США та «Минута славы» в Росії.

 

З 19 вересня по 18 жовтня в 25-ти містах України проходять кастинги на участь в другому сезоні проекту. СТБ надалі шукає таланти серед українців. Третього жовтня кастинги пройшли одразу у чотирьох містах України – в Івано-Франківську, у Луцьку, у Тернополі і в Ужгороді.

 

Чимало закарпатців (чи талановитих – визначати суддям проекту) завітало у суботу до ужгородського Палацу дітей та юнацтва, аби продемонструвати свої здібності. Дехто з них хоче стати відомим, а декому головне - виграти 1 мільйон гривень – такий приз отримує переможець проекту.

 

Проте, до цієї перемоги дуже довгий шлях у чотири етапи: відбірковий, телевізійний кастинг, півфінал, фінал. Цікаво, що майже всі учасники кастингу на запитання: куди б ви витратили 1 мільйон гривень – відповіли, що витратили б на благодійність і на розвиток свого таланту. Чи є таланти серед закарпатців – до Ужгорода приїхала перевіряти організаційна група телеканалу СТБ в складі із сімнадцяти чоловік.

 

Загалом же по Україні діють чотири організаційні групи телеканалу. Розпочався кастинг на годину пізніше від запланованого, - о 10.00. Для його проведення в палаці спочатку виділили три зали. У першому – виступали діти до 16 років і ті кому за 60, у другому – ті, хто підготував, так званий, оригінальний жанр, у третьому – вокалісти.

 

Втім, оскільки оригінальний жанр цього дня представляла лише одна учасниця, було вирішено об’єднати останні два зали в один. Прямої телевізійної трансляції, на що сподівалися деякі учасники кастингу не було, на першому (відбірковому) етапі її немає. Всі виступи записували на відеокамеру. Після чого запис передадуть суддям, які і оцінюватимуть учасників.

 

Загалом на кастинг наважилися прийти і виступити 83 закарпатці. Було б і більше, але дехто після перегляду анкети вирішив не йти на випробування. Минулого року на кастинг в Ужгороді з’явилося лише десять учасників, проте тоді шоу «Україна має талант» не було ще таке відоме. Якщо минулоріч по Україні на перший сезон шоу з’явилося п’ять тисяч українців. То у цьому році очікується вже до десяти тисяч.

 

Телевізійники послухали і побачили кожного закарпатця. Усім дали на виступ до трьох хвилин. Не кожному звичайно цього вистачило, довелося скоротити свою програму.

 

Декого обмежили навіть однією хвилиною - кастинг-менеджери наголошували на тому, що суддям буде достатньо цього, аби визначити чи є талант. Не всім сподобалося таке обмеження в часі. Тому були і переживання, і сльози на очах і через це – сумніви у власних силах. Кастинг, як і було заплановано, продовжувався до 18-ї години. Майже усі його учасники демонстрували свої вокальні здібності. Втім, організатори переконують – це загальноукраїнська тенденція.

 

- Майже 85% усіх, хто з’являється на кастинги по Україні – співають, і навіть якщо є танцюристи, то це вже для нас щось нове, це ми можемо віднести до оригінального жанру, - розповідає Андрій Чужиков – кастинг-менеджер, помічник лінійного продюсера.

 

Чимало тих, хто співав на кастингу в Ужгороді є вихованцями «Падіюну». Серед них є і лауреати всеукраїнських і міжнародних фестивалів. Тож, як самі зізналися організатори – є «хороші голоси». Проте оцінювати звичайно ж доведеться не їм.

 

Були й учасники, що показували вміння грати на музичних інструментах – гітарі, кларнеті та скрипці. Цікавим був танець хлопчини, який намагався відтворити рухи Майкла Джексона. Дуже мало було представників оригінального жанру, а точніше – усього одна учасниця. Вона демонструвала свої вміння ходити по розбитому склу та гнучкість свого тіла. З натяжкою до цього жанру можна віднести і виступ двох юнаків, які синхронно хлопали в долоні, створивши власну мелодію. Не з’явилися на кастинг ті, кому за 60 років, для яких був виділений окремий зал. Проте літні люди все ж були.

 

Найстаршим учасником був 58-річний Юрій, який зачитував власні вірші. Чи пройде хтось із них у другий етап стане відомо не раніше 19-го листопада. До цього часу виступи переглядатимуть і оцінюватимуть судді.

 

Старт шоу «Україна має талант-2» в ефірі СТБ запланований на весну 2010 року. Нагадаємо, що переможницею першого сезону шоу стала психолог з міста Євпаторії -Ксенія Сімонова, з талантом пісочної анімації.

 

Віктор ТАР, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
 

 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 583 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Шевчук зазначив, що говорити з Путіним можна і без "тремтіння колін"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...