«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 00:36:39

Головна » 2009 » Жовтень » 8 » Закарпаття: Мала Добронь – з новою школою



Закарпаття: Мала Добронь – з новою школою
09:48:47
 
У середу, 7 жовтня в селі Мала Добронь, що на Ужгородщині відкрили другу чергу  школи. Привітати учнів та вчителів прийшли заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик, заступник голови обласної ради Василь Брензович, в.о. голови Ужгородської райдержадміністрації Анатолій Черниченко, голова Ужгородської районної ради Михайло Фединець та інші поважні гості.

 

Два роки тому учні Малої Доброні почали навчатися у новій школі – тоді було відкрито першу чергу закладу. Сучасна двоповерхова будівля складається з восьми класів, просторого спортзалу та їдальні. На її спорудження було виділено понад 6 мільйонів гривень, в тому числі з обласного та районного бюджетів – майже 4,5 млн. гривень. Шкільним приладдям забезпечило управління освіти і науки облдержадміністрації.  До слова, мешканці села створили свій громадський фонд і теж допомагали споруджувати школу.

 

За  словами директора Малодобронської  школи Ілони Баторі, до цієї осені діти були змушені навчатися в трьох місцях – у новому корпусі школи, в пристосованих приміщеннях сільради та в церковній фарі.

 

– Восени 2007 року, коли в селі відкривали першу чергу будівництва, представники влади запевнили, що незабаром буде зведено й інші корпуси навчального закладу, – каже Ілона Баторі. – Відрадно, що слова не розійшлися з справами.

 

Будівництво другої черги – корпусу на 150 учнівських місць розпочалося у 2008 році. Загальна вартість цього будівництва становить понад 4 млн. 715 тис. гривень, з яких – 1 млн. гривень за рахунок Стабілізаційного фонду, 1 млн. гривень – за рахунок коштів обласного бюджету, – решта із районного. Також значні кошти – понад 800 тисяч – область виділила  на придбання шкільних меблів, комп’ютерів та комплектів сучасних технічних засобів навчання з природничо-математичних і технологічних дисциплін для кабінетів фізики, хімії, біології. Загалом нова школа розрахована на 270 учнів, тут є всі умови для занять, працює їдальня, спортзал.

 

Під час урочистої церемонії відкриття  школи до учнів, педагогів та батьків з вітальним словом звернувся  заступник голови обласної держадміністрації Володимир Гоблик. Опісля він вручив паспорти сучасних технічних засобів навчання для 4 кабінетів: фізики, хімії, біології  та математики, повідомили zakarpatpost.net в управлінні  інформації та зв’язків із громадськістю  облдержадміністрації.

 

Щодо  фінансування будівництва об’єктів освіти та соціальної сфери загалом, то заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик констатував, що в останні роки органи місцевого самоврядування беруть в цьому активну участь.

 

 – Зараз ми спостерігаємо  тенденцію  – область почала витрачати набагато більше коштів на будівництво шкіл, у порівнянні з надходженнями на це з державного бюджету, – каже Володимир Гоблик. – Так, на будівництво Малодобронської школи із необхідних 11 млн. гривень держава виділила лише 2,5 млн. гривень. Решта – це кошти обласного та районного бюджетів.

 

Окрім цієї школи, планується  до кінця  року в області справляти новосілля ще в п’яти навчальних закладах.

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 426 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...