«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 17:29:49

Головна » 2011 » Квітень » 6 » Закарпаття: Міліція продовжує "полювати" на продавців первоцвітів



Закарпаття: Міліція продовжує "полювати" на продавців первоцвітів
09:03:40
 
На початку весни на вулицях та ринках Закарпаття з’являються громадяни, які торгують першими весняними квітами. Частина людей вирощує ці рослини на своїх присадибних ділянках, але є й чимало таких, хто «полює» на них у лісах. Від масового знищення потерпають підсніжники, проліски, шафрани, а пізніше конвалії та інші види квітів. Невинний на перший погляд бізнес з продажу весняних квітів спричиняє значні негативні наслідки для природи, тому що серед них є і рідкісні види рослин, що перебувають під загрозою знищення. Тому необхідно нагадати: занесені до Червоної книги України види рослин підлягають особливій охороні на всій території України. Тобто за будь-яких обставин збір в природі та торгівля ними заборонені і, до того ж, караються законом. Обсяги торгівлі цими рослинами, особливо в переддень свят, набирають злочинного характеру.
 
У зв’язку з цим співробітники міліції разом з екологічною інспекцією щороку, з лютого по травень, проводять операцію "Первоцвіт”. Цей рік також не був винятком. Внаслідок здійснених відповідних заходів у рамках проведення цієї профілактичної операції на т.зв. «зеленому» ринку в Мукачеві виявили п’ятеро жінок, які продавали ранньоквітучі рослини (проліски). Кожна мала по 10 букетиків. Як і передбачали правоохоронці, квіти зірвані у лісах сіл Форнош та В.Коропець. За недотримання чинного законодавства жінок притягнули до адміністративної відповідальності. Аналогічні рейди проводяться і в інших населених пунктах краю. Чинне законодавство передбачає суворе покарання у вигляді адміністративних санкцій за знищення рослин, занесених у Червону Книгу України, збір яких на території області заборонений.
 
За таке правопорушення згідно зі ст.90 Адміністративного Кодексу України передбачається штраф у розмірі від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутих рослин. Як повідомив начальник Берегівського РВ УМВС полковник міліції Олександр Яцканич, за адміністративні правопорушення на території цього району також притягнуто до відповідальності вже чимало осіб. Принагідно працівники міліції звертаються до громадян з проханням не підтримувати такий незаконний бізнес. Адже, купуючи букетики первоцвітів, ми стимулюємо продавців-порушників до ще більшого збору цих рослин у наступні роки. Відомо: якщо є попит, то є і пропозиція. Нашим жінкам буде не менш приємно отримати придбаний у магазині горщик із декоративними рослинами. Тільки особиста відмова від таких покупок убереже рідкісні рослини від повного знищення.
 
ВЗГ УМВС України в Закарпатській області
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 377 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Ужгород: Цьогоріч організатори Параду наречених очікують більше 100 учасниць
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...