«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 04:21:04

Головна » 2009 » Жовтень » 20 » Закарпаття: Мисливські угіддя на Рахівщині віддали в оренду за фіктивними погодженнями?



Закарпаття: Мисливські угіддя на Рахівщині віддали в оренду за фіктивними погодженнями?
08:02:30
 
Мисливські  угіддя в Рахівському районі загальною площею 19572 га віддали в тимчасове користування на 25 років Товариству мисливців та рибалок «Грінвуд» рішенням більшості депутатів Закарпатської обласної ради ще 7 серпня 2009 року. Як з’ясувалося нещодавно, це рішення було ухвалене без погодження з сільськими радами й місцевими громадами, як це передбачено законом (фракція Блоку Юлії Тимошенко в розгляді цього питання та процесі голосування з цього питання участі не брала, адже в знак протесту проти беззаконня, яке відбувалося на сесії, в повному складі покинула обласну сесійну залу).

 

Тому  в пошуках справедливості жителі сіл Луг та Богдан Рахівського району звернулися до керівника фракції БЮТ в Закарпатській обласній раді Андрія Сербайла. БЮТівець в свою чергу надіслав депутатське звернення прокурору області, в якому зокрема зазначено:

 

 «До мене, як депутата Закарпатської обласної ради, звернулися мешканці сіл Богдан та Луг Рахівського району зі скаргою на те, що 7 серпня 2009 року Закарпатська обласна рада без відповідних погоджень виконкомів сільських рад прийняла рішення № 919 «Про надання ТМР «Грінвуд» мисливських угідь у тимчасове користування»...

 

Зі  слів заявників, подані керівником ТМР «Грінвуд» п. Шіляк В.В. до обласної ради погодження сільськими радами на передачу вказаних мисливських угідь є фіктивними (підробленими), адже ні сесії, ні виконкоми рад вказане питання не розглядали та відповідні рішення не приймались, повідомили zakarpatpost.net в прес-службі БЮТ в Закарпатській  області.

 

Крім  того, ніхто не визначав реальну  кількість мисливських тварин у  вказаних угіддях, а в договорі про  умови ведення мисливського господарства їх кількість є значно занижена.

 

На  підставі ст. 11, 12, 13, 15 Закону України  «Про статус депутатів місцевих рад» прошу дати відповідні доручення щодо перевірки дотримання законності при підготовці та прийнятті вказаного рішення сесії облради і у випадку виявлення порушень, внести протест прокуратури Закарпатської області на рішення ХХV сесії V скликання Закарпатської обласної ради № 919 від 7 серпня 2009 року, а осіб, винних у фальсифікації та порушенні законності, притягнути до відповідальності».

 

Крім  цього відомо, що депутати Рахівської районної ради направили відповідне звернення з цього питання до Президента, Прем’єр-міністра, Генерального прокурора та Закарпатської обласної ради.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 511 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Офіційний курс валют на 10 вересня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...