«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 18:29:25

Головна » 2011 » Квітень » 7 » Закарпаття: Мукачево першим із закарпатських міст матиме власний логотип



Закарпаття: Мукачево першим із закарпатських міст матиме власний логотип
15:52:46
 
Неформальне творче об’єднання громади Мукачева «Прообраз» ініціює створення логотипу міста, і закликає усіх долучитися до цього процесу.

Відкритий лист
Повсякчас ми орієнтуємося на певні знаки: коли переходимо вулицю, подорожуємо країною чи містом, робимо покупки в супермаркеті. Ми цікавимося знаковими виставами, книгами, фільмами й особистостями. Це не змова, а всього лише людське прагнення впорядкувати світ навколо, зробити його зручнішим за допомогою смислового коду. Уже не одну сотню років саме знаки відіграють роль універсальних орієнтирів для свідомості, – щонайменше, з того часу, як люди почали кодувати історії цілих родин, міст і навіть держав у одному знакові – гербі. Але світ змінюється, а заразом – змінюється й візуальна мова.
 
Старі символи не можуть задовольнити сучасні вимоги комунікації. На зміну гербам приходять емблеми й логотипи – нові, мобільні, динамічні знакові системи, як компроміс між минулим, сучасним та майбутнім. Більшість українських міст позбавлені такого компромісу. У кожного з них є своя історія, характер, незмінні асоціації з відомими спорудами, пам’ятками, особами. Та немає модерного візуального символу, нема дороговказу на сьогодні, завтра. Мукачево – одне з таких міст.
 
Його не раз визнавали одним із кращих міст країни. З року в рік росте кількість туристів, шириться слава про фестиваль «Червене вино», замок «Паланок», привітних мешканців, смачне вино та кухню. Мукачево давно є брендом, та риси цього бренду вкрай розмиті та позбавленні візуального образу. Аби додати цілісності бренду міста, налаштувати його на сучасну хвилю розвитку ми – мешканці міста, об’єднані у неформальну творчу спільноту «Прообраз» – ініціюємо створення нового фірмового знаку Мукачева.
 
Логотип (від давньогрецької ????? — слово та ????? — відбиток) – це оригінальне візуальне зображення повної або скороченої назви чого-небудь, у нашому випадку міста, з трансляцією його історії, культури, архітектури, прагнень, амбіцій, ритму життя, тощо. Це перша подібна ініціатива у Закарпатті. Аналогічні – уже мали успіх у Львові, Одесі, Києві, Донецьку. Логотип Мукачева створюватиметься на основі відкритого конкурсу, про регламент та положення якого буде повідомлено згодом.
 
Творення логотипу міста повинно стати справою усіх його мешканців, незалежно від віку, статків, віросповідань, смаків, кольору шкіри, об’єднати їх у творчому змаганні. Свою підтримку громадській ініціативі уже засвідчили міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, кафедра маркетингу Мукачівського державного університету, низка засобів масової інформації, дизайнерських та рекламних студій міста, активістів. Долучайся й ти, аби разом з усім містом творити його сучасний прообраз.
 
З будь-яких запитань, пропозицій, підтримки пишіть нам на brandmista@gmail.com
 
Неформальне творче об’єднання «Прообраз»

 

 


Категорія: Закарпаття | Переглядів: 452 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...