«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 10:23:21

Головна » 2009 » Грудень » 18 » Закарпаття: На Міжгірщині відкрили нову школу



Закарпаття: На Міжгірщині відкрили нову школу
11:03:26
Цього четверга, 17 грудня, в Негровці Міжгірського району святкували – в селі відкрили нову школу. Віднині 330 дітей навчатимуться у школі, де створено всі умови для здобуття якісної освіти. В урочистих заходах взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога, голови Міжгірської райдерж-адміністрації Іван Роман та райради Іван Ярема.
 
Не один рік поспіль діти із села Негровець навчалися у трьох корпусах, які, до речі, зведено ще всередині минулого століття. Через аварійність основної будівлі, заняття проводили також у приміщеннях майстерні та бібліотеки. Ще одна проблема, яка досі турбувала освітян, а особливо батьків, – двозмінне навчання. – Нова двоповерхова школа стала неоціненним подарунком для нашого села, – каже директор школи Василь Ярема. – Чимало клопотів, які досі допікали, буде усунуто. 160 дітей початкових та середніх класів зможуть здобувати освіту в умовах, які не гірші, ніж в наших європейських сусідів. Загалом будівництво обійшлося більш ніж у чотири мільйони гривень, з них третина – це кошти, які виділила область.
 
Також за рахунок обласного бюджету 200 тисяч виділялося на придбання шкільних меблів, а ще 600 тисяч – на обладнання шкільних кабінетів. – Будували швидко і на совість, – розповідає голова Міжгірської райдержадміністрації Іван Роман. – Приємно, що високогірним районам надається потужна підтримка. Лише за останні роки на Міжгірщині це вже третя новозбудована школа. Така тенденція свідчить: закарпатська глибинка відроджується. Іван Балога привітав учнів, педагогів та батьків з новосіллям та зазначив, що останні роки є знаковими у сфері освіти, адже впродовж 2007-2009-го років в різних населених пунктах введено в експлуатацію 23 школи. Нині ж у краї добудовуються ще три загальноосвітні заклади.
 
Він подякував усім причетним до відкриття Негровецької школи та підкреслив, що попереду ще багато роботи – є плани щодо будівництва другої черги. Також Іван Балога висловив задоволення з приводу того, що відтепер сільські діти матимуть значно більші можливості для отримання повноцінних глибоких знань. І запевнив земляків у тому, що команда, яка працює в області, і надалі робитиме все можливе для того, щоб діти з сільської глибинки мали можливість отримати належну освіту. – Кожен учень навіть у найвіддаленішому населеному пункті матиме якісну та добру освіту, – запевнений Іван Балога. – В цьому плані позиція обласної державної адміністрації та депутатського корпусу обласної ради єдині – спрямовувати ресурси на будівництво та реконструкцію шкіл, дитсадків. Підтримка освітньої галузі і надалі залишатиметься одним із головних пріоритетів обласної влади.
 
Необхідно відзначити, що з року в рік на Закарпатті збільшується кількість освітніх закладів, що за всіма параметрами наближаються до європейських стандартів. Закарпатська область серед лідерів у країні за кількістю новозбудованих шкіл. Щороку зростає фінансування освітньої галузі, і навіть цього року, в умовах кризи, в освіту асигновано на 150 мільйонів гривень більше, ніж торік. Нині в області фінансуються 12 регіональних освітянських програм. На їх реалізацію за рахунок коштів обласного бюджету на 2009 рік передбачено 18,6 мільйона гривень. З нагоди новосілля Іван Балога вручив колективу школи сертифікати на п’ять навчальних кабінетів. Цього ж дня всі учні Негровецької школи до Дня святого Миколая також отримали солодощі, повідомили zakarpatpost.net в Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 376 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...