«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 13:33:39

Головна » 2009 » Листопан » 5 » Закарпаття: Нічний «набіг» на мобільний магазин



Закарпаття: Нічний «набіг» на мобільний магазин
08:49:12
 
27-річний Михайло із села Нересниця Тячівського району один з тих, хто має, як мовиться, підприємницьку «жилку». Молодий чоловік зумів неабияк «розкрутится». У селі облаштував собі торгівельну точку спочатку у металічному контейнері, де продавав мобільні телефони, фотоапарати та аксесуари до них. Пізніше добудував тут ще й приміщення.

 

Якось вранці серпневої неділі, якраз напередодні Дня Незалежності, сільського підприємця чекала неабияка прикрість: вночі хтось побував у його магазині. Після візиту непрошених гостей зникли 70 новеньких «мобільників» та чотири цифрові фотоапарати. Матеріальна шкода сягнула близько 100 тисяч гривень. Чоловік звернувся в міліцію.

 

У Нересницю виїхала не тільки слідчо-оперативна група, а й перший заступник начальника Тячівського райвідділу ГУМВС Василь Банк, начальник карного розшуку Віталій Негря та оперативники цього підрозділу. Крадії проникли всередину приміщення, розібравши стіну з тильного боку. Опитавши людей, які мешкають неподалік, оперативники отримали не так вже й багато інформації. З’ясувалося: у селі бачили напередодні вночі двох незнайомців віком 20-25 років худорлявої статури. Оце й все. Експерти-криміналісти ретельно вивчали сліди, залишені «нічниками» на місці крадіжки. Але і тут -- жодної зачіпки.  

 

Час спливав. Віталій Негря зі своїми підлеглими здійснював оперативно-пошукові заходи, але вони не давали потрібних результатів.  Невже зловмисники уникнуть відповідальності?

 

Але майже через два місяці «засвітився» один з крадених телефонів марки «Самсунг». А далі, як мовиться, все було справою техніки. З’явився кінець тієї нитки, яка допомогла розплутати злочинний клубок. Оперативники встановили особу, котра реалізувала «мобільник», через неї вийшли на інших учасників крадіжки.

 

Отож, маючи  на руках відповідну інформацію, Віталій Негря, його заступник Віталій Кубинець та оперативники Сергій Дочинець і Василь Негря виїхали в селище Тересва. Спершу розшуковики завітали до 23-річного місцевого жителя Андрія. Молодик свого часу уже притягався до криміналу за скоєння грабежів. Тому при появі міліціонерів без зайвих пояснень зрозумів, що «приплив». Найліпшим виходом із ситуації було зізнатися у скоєному. Його ровесника Ігоря та на два роки молодшого Віктора стражі порядку також застали вдома. І вже невдовзі всі троє давали показання в приміщенні райвідділу міліції. А ось ще один учасник злочинної групи, 22-річний Олександр, дізнавшись, що його поплічники опинилися у міліцейських сильцях, вирішив за краще ретируватися з села.

 

Ідея обікрасти магазин «Мобілочка» виникла після відвідин села Неліпино одним з учасників цієї групи. За розмовою хлопець поділився інформацією з приятелями. Невдовзі вирішили навідатися туди. Спершу поїхали і безпосередньо обслідували об’єкт. Приготували потрібні інструменти. А далі пізно ввечері вирушили у гірське село. Щоб не викликати зайвих підозр, поїхали на двох машинах. Аби проникнути в магазин, довелося застосовувати спеціальні ножиці для різання металу. Крадене склали в машину. Один крадій поїхав у напрямку Тересви. Інші троє з інструментом вирушили за ним трохи пізніше.

 

Реалізовували крадене переважно за межами області. У Тересві ризикнули «скинути» лише один фотоапарат (його й вилучили міліціонери). Інший «Олімпус» продали якомусь незнайомцю у потязі. Ще два фотоапарати оперативники знайшли в одного з крадіїв удома. Тепер встановлюється доля інших мобільних телефонів. Тим часом Олександр зрозумів, що переховуватися -- марна справа. Тож невдовзі приєднався до свої колег по злодійському ремеслу. За свої діяння крадіям доведеться відповідати згідно із Законом. Порушено кримінальну справу, яку розслідує слідчий Тячівського райвідділу міліції Олександр Дупин.
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 626 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Партія регіонів назбирала 300 депутатів, щоб переписати Конституцію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...