«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 14:08:39

Головна » 2009 » Листопан » 14 » Закарпаття: Олег Гаваші виганяє чиновників із кабінетів



Закарпаття: Олег Гаваші виганяє чиновників із кабінетів
13:35:48
Займатися конкретною роботою на місцях.
 
12 листопада на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації за участю керівників міст і районів, начальників управлінь та відділів ОДА, керівників окремих установ та організацій, контролюючих та правоохоронних органів розглядалися підсумки соціально-економічного розвитку області та виконання місцевих бюджетів за дев’ять місяців цього року. Вів колегію голова облдержадміністрації Олег Гаваші.
 
Про виконання протиепідемічних заходів в області передусім інформував начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Василь Скрип. За його словами, продовжується приріст хворих на грип та ГРВІ. На 12 листопада зареєстровано 38 481 випадків таких захворювань. Разом з тим динаміка зростання недуги йде на спад. З початку епідемії в області померло 2 хворих від пневмонії вірусного ґенезу. Жодного випадку захворювання на «каліфорнійський» грип не зафіксовано. Наразі в Закарпатській області на боротьбі з епідемією грипу та ГРВІ задіяні 9 835 медпрацівників.
 
Найбільша кількість захворілих на сьогодні в Мукачеві та Хустському районі. Щодо забезпечення медичних установ лікарськими засобами, то на сьогодні це питання вирішено. Але, як відзначив начальник управління охорони здоров’я, відчувається брак спеціалізованої апаратури. Також йшлося на колегії про забезпечення краян захисними масками.
 
Наразі в області пошито і отримано по гуманітарній лінії понад 650 тисяч штук. Їх наразі роздають населенню, Олег Гаваші зауважив, що хоч і намітилися тенденції стабілізації із захворюванням на грип та ГРВІ – заспокоюватися не варто. За даними епідеміологічного прогнозу може бути другий і навіть третій пік захворюваності, повідомили zakarpatpost.net в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
– По перше, необхідно продовжувати інформаційну кампанію щодо попередження ускладнень епідемії. По-друге, слід суворо контролювати видачу медикаментів та масок. Не варто чекати інструкцій, форм звітності – треба діяти оперативно, – наголосив Олег Гаваші. За його словами, з протидії грипу та ГРВІ чітку роботу треба організувати на місцях. І тут не повинно бути поділу на «це моє, а це ваше». Працювати треба спільно – від сільського чи міського голови – до керівника району. Про підсумки соціально-економічного розвитку краю за 9 місяців цього року звітував начальник головного управління економіки Віктор Погорєлов. Він зазначив, що за цей період область зайняла 14 загальне рейтингове місце серед 27 областей і міст України.
 
При цьому область займає 1-3 місця в державі за 5 показниками. Зокрема, регіон має найкращі показники в Україні за питомою вагою збиткових підприємств та рівнем оплати населенням житлово-комунальних послуг, знаходиться на третьому місці за динамікою збільшення чисельності населення та темпами зростання реальної заробітної плати. Щодо рейтингових показників районів області, то порівняно із січнем-вереснем 2008 року значно поліпшили загальну рейтингову оцінку Перечинський (із 16-го на 3 місце), Воловецький (із 15 на 4 місце) та Тячівський (із 11 на 2 місце) райони. Водночас, значне погіршення допущено у Мукачівському (перемістився із 2-го на 12 місце), Виноградівському (із 3 на 11 місце) районах та містах Ужгород (із 9 на 17 місце) і Хуст (із 6 на 14 місце). Останні місця у загальній рейтинговій оцінці займають міста Мукачево, Ужгород, Чоп та Великоберезнянський район.
 
Віктор Погорєлов констатував, що з кожним днем все більше відчувається вплив фінансово-економічної кризи на розвиток нашого регіону. Зокрема, індекс виробництва промислової продукції за січень – вересень 2009 року у порівнянні з відповідним періодом попереднього року становив 44,5 відсотка. Водночас, зниження промислового виробництва спостерігалося по всій країні – за 9 місяців 2009 року темпи становили 71,6 відсотка, а спад промислового виробництва зафіксовано у всіх без винятку регіонах України. Водночас в останні місяці в області спостерігається і позитивна динаміка – у вересні порівняно з серпнем обсяги виробництва зросли на 26,5 відсотка, у переробній промисловості – на 29, добувній – на 7,3 відсотка.
 
– Отже, на даний час основне завдання, яке ставиться перед органами влади, – каже Віктор Погорєлов, – мінімізувати вплив світової фінансової кризи на соціально-економічне становище області та наростити досягнуті попередніми роками темпи економічної діяльності та соціальної захищеності громадян. Про стан виконання місцевих бюджетів за 9 місяців 2009 року доповідав начальник управління фінансів Петро Лазар. Він відзначив, що цьогорічний бюджетний процес виявився доволі складним. Виконання плану доходів загального фонду забезпечено у всіх адміністративно-територіальних одиницях, за винятком Ужгорода, Мукачева та Чопа. Місцеві бюджети перевиконані на 1,5 відсотка. Начальник управління капітального будівництва Степан Бордаш основну увагу зосередив на питаннях фінансування будівельних робіт. Так, із передбачених 24,8 мільйона гривень, що мали надійти в область на будівництво об’єктів соціальної сфери (школи, лікарні), край отримав трохи більше 10 мільйонів гривень.
 
– Лише три об’єкти повністю профінансовані, 13 – частково, по чотирьох фінансування так і не розпочалося, – відзначив Степан Бордаш. – Якби не було співфінансування з обласного та районного бюджетів, роботи на багатьох об’єктах взагалі довелося б припинити. Директор державного підприємства "Об'єднана дирекція будівництва водогосподарських об'єктів Закарпатської області" Ростислав Федів повідомив присутніх про будівництво протипаводкових споруд в області. На 11 листопада в область надійшло 142 мільйони гривень. До кінця цього року в області буде зведено 20 кілометрів дамб та 10 кілометрів берегоукріплень. Разом з тим, Ростислав Федів відзначив, що 50 мільйонів гривень, які мали надійти зі Стабілізаційного фонду, підприємство так і не отримало. А отже, частину із запланованого зробити не вдасться.
 
На колегії також виступили начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Іван Паук, голова Виноградівської райдержадміністрації Василь Якоб, в. о. першого заступника голови Тячівської РДА Василь Каганець, заступник мукачівського міського голови Віталій Бендасюк. Щодо підсумків економічного і соціального розвитку області та виконання місцевих бюджетів за 9 місяців, керівник краю доручив головам райдержадміністрацій ґрунтовно розглянути це питання на своїх колегіях. Крім того, він закликав начальників обласних управлінь, служб не сидіти на місцях, виконуючи роль статистів, а активно формувати крайову економічну політику, вивчати, узагальнювати, давати слушні рекомендації.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 445 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
У США ховають чорних кішок: у Halloween на них полюють сатаністи
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...