«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 09:26:22

Головна » 2009 » Листопан » 2 » Закарпаття: Понад 800 закарпатських підприємців просять депутатів підтримати скасування ринкового збору



Закарпаття: Понад 800 закарпатських підприємців просять депутатів підтримати скасування ринкового збору
10:18:47

Близько 860 підприємців, які працюють на ринках Закарпатської області, звернулися до голови ВР та народних депутатів з проханням підтримати запропоновані Урядом зміни до Закону України «Про місцеві податки та збори», яким передбачено скасування з 1 січня 2010 року ринкового збору для тих підприємців, котрі торгують на оптових і роздрібних ринках. Про це повідомив депутат Мукачівської міської ради, директор ПП «Міла» Іван Колядко.

 

Глава Уряду вказала, що ринковий збір вправно стягується з підприємців, але при цьому не доходить в повному обсязі до місцевих бюджетів. Натомість скасування ринкового збору пропонується компенсувати в 2010 році тим, що у місцевих бюджетах буде залишатися 15% податку на прибутки фізосіб і 50% перевиконання загальнодержавних податків.

 

Уряд також затвердив Типову угоду між власником ринку і людиною, яка на ринку працює. Така Типова угода також буде подана у вигляді законопроекту, який регулюватиме всі стосунки між тим, хто торгує на ринках, і тим, хто володіє ринком, а також місцевими органами влади.

 

Голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель заявила на брифінгу у будинку Уряду, що запропонований Урядом законопроект зменшує навантаження на підприємців, і наголосила, що при скасуванні ринкового збору додаткових податків не вводитиметься.

Зі свого боку Іван Колядко прокоментував ситуацію так:

 

– Ще наприкінці вересня, коли я, разом з іншими підприємцями з ринків усієї України, мав зустріч із прем’єр-міністром, ми обговорювали це питання. І, повірте, всі присутні були одностайні у тому, що скасування ринкового збору – давно назріле. Хто виступає проти? Підприємці-риночники! Тому що саме цей збір дозволяв їм безкарно поповнювати власні кишені. Неможливо було відслідкувати різницю між тим, скільки насправді сплачувалося ринкового збору, і тим, яка сума врешті-решт потрапляла до місцевого бюджету. Звісно, вони проти... Кому сподобається, що одна зі статей їх прибутку – скасована?

 

Очевидно, що зі скасуванням ринкового збору у власників ринків буде на один привід менше для зловживань. Ті, хто торгує на базарі, сплачують торговий патент, укладають договори з власниками ринку щодо оренди площі тощо. Запитайте у людей, які торгують на ринку власною продукцією, чи погано їм стане від того, що відтепер менше потрібно буде платити за можливість її реалізувати?

 

Адже мова, насамперед, не про ті ринки, які по суті перетворилися на супер- та гіпермаркети (порівняйте асортимент продукції – одне й те ж саме), а про зменшення податкового навантаження для тих людей, які не просто купили-перекупили товар, а принесли на ринок власний.

 

Стосовно того, що ринковий збір – одна з найбільших статей доходу місцевих бюджетів, скажу таке: Урядом розроблено новий бюджетний кодекс, прийняття якого, наразі, блокується депутатами, ветується Президентом. А в ньому якраз і передбачені інші шляхи наповнення місцевих бюджетів. І коли врешті-решт бюджетна реформа вступить в дію (а я переконаний, що здоровий глузд візьме гору), – місцеві бюджети обділені не будуть.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 460 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...