«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 10:40:11

Головна » 2010 » Вересень » 25 » Закарпаття: Ратушняк почав війну проти Віктора Погорєлова



Закарпаття: Ратушняк почав війну проти Віктора Погорєлова
07:52:49
 
Людина Ратушняка подала заяву в прокуратуру проти покійного батька Віктора Погорєлова, а сам мер хоче змінити назву вулиці Погорєлова.- оглядачі вже пророкують подальше падіння рейтингу мера.
З наближенням виборів накал пристрастей в Ужгороді зростає. Цього тижня головним новинарем знову став Сергій Ратушняк. В пятницю мер зібрав сесію міської ради, з якої вигнали всіх присутніх журналістів. Таке трапилось вперше за весь час існування міської ради. Причина цього стала зрозуміла на самій сесії, коли Сергій Миколайович запропонував депутатам змінити назву вулиці Погорєлова. Вона названа в честь батька головного опонента Ратушняка – віктора Погорєлова. Свого часу його батько – Володимир Погорєлов, тривалий час керував комунальним господарством міста і по його смерті в його честь назвали одну з вулиць Нового району. Цікаво, що рішення про присвоєння вулиці назви в честь Погорєлова приймав все той же Ратушняк, який пропонував навіть встановити там меморіальну дошку.

Паралельно людина з оточення міського голови подала заяву в прокуратуру проти покійного батька Віктора Погорєлова. Такі вчинки Ратушняка викликали здивування у більшості оглядачів. Адже для Закарпаття зачіпати пам'ять померлих предків в політичних сутичках – річ незвична.
В цьому експерти бачать зміну політичного курсу нинішнього мера. Якщо ще кілька тижнів тому в усіх інтервю він наголошував, що не бачить конкурентів для себе, то зараз Ратушняк фактично оголосив відкриту війну Погорєлову.
Та, крім моральних та політичних моментів, є ще й юридичні і суто практичні речі. Адже для того, щоб змінити назву вулиці, потрібно провести громадські слухання серед її мешканців. Це справа не важка, враховуючи, що там живе всього кілька десятків сімей. Проте міська влада не захотіла (чи повважала за непотрібне) порадитись з людьми. До того ж тепер всім жителям потрібно міняти паспорти та інші папери. А фірмам - цілий ряд юридичних документів. Сумнівним залишається і саме рішення – як розповіли присутні на сесії депутати, пропозиція Ратушняка так і не набрала необхідної кількості голосів. Це тривожний дзвінок для мера – напередодні виборів раніше підконтрольні йому депутати починають вести себе обережніше і вже не хочуть сліпо виконувати його волю.
Втім, найбільший резонанс викликала заява в прокуратуру на покійного батька Віктора Погорєлова – Володимира Степановича Погорєлова. Якщо юристи розводять руками, не розуміючи, чого саме хоче добитись міський голова, то ужгородці говорять про моральні аспекти цієї інформаційної атаки. Хоча за останні роки всі вже звикли до різної «чорнухи», яка супроводжує вибори, однак все ж залишались певні моральні межі, які ніхто дотепер не переступав.
Журналіст видання спробував взяти коментар в міського голови, що саме спонукало його зачепити пам'ять покійного батька Віктора Погорєлова і якого результату він хоче добитись цим.
Однак Сергій Ратушняк спочатку відмовився прокоментувати свою ж пропозицію щодо перейменування вулиці та відносно заяви в прокуратуру.
Кореспондент «Місцевого часу» уточнила в Сергія Миколайовича, в чому ж причина нападок на покійного батька Віктор Погорєлова – адже свого часу саме Сергій Ратушняк, як міський голова, прийняв рішення про те, щоб назвати вулицю на честь Погорєлова. На це ужгородський мер все ж дав свого коментаря для наших читачів:
- Я з міською радою так, як і зараз з міською радою. Ідіть і з’ясуйте у тих, хто вам платить, що вони у парку збудували.
Сам Віктор Погорєлов також був небагатослівний: «Я не знаю, що коїться з Сергієм Ратушняком. Він – втомлена людина, йому час відпочити, або звернутись до лікарів. Я спокійно відношусь до цього. Очевидно, це єдині його аргументи напередодні виборів, це звичний для нього метод. Бог йому суддя».
Як стало відомо редакції, ветеранські організації Ужгорода вже звернулась з відкритим листом з вимогою не турбувати пам'ять померлого і не використовувати в політичних цілях такі брудні методи. Також з відповідним проханням виступили колишні керівники міста та цілий ряд релігійних діячів краю.
Юрій Совбан, «Місцевий час»
Ми звернулись за коментарем до кандидата соціологічних наук, директора Карпатського центру полінгових досліджень Федіра Шандора:
Закарпатці традиційно є релігійними людьми, для яких існують певні моральні норми. Ситуація з покійним батьком Погорєлова, якого зараз паплюжать, має дуже негативне сприйняття в ужгородському соціумі. І якщо до всіляких брудних технологій в ужгородців вже виробився імунітет, то обставина, коли опоненти Погорєлова переступили певні моральні норми, викликала в місті негативний резонанс.
Думаю, ця акція вдарила бумерангом по її організаторах. Можна прогнозувати, що цей скандал переломив кампанію і я не здивуюсь, якщо наступні соцопитування покажуть, що Погорєлов вийшов на перше місце. Ужгородці навряд чи пробачать діючому меру таке відверте порушення норм християнської моралі. За всю історію виборів на Закарпатті я не пригадую випадку, коли б хтось дозволив собі так грубо зачепити пам'ять померлого батька свого опонента.
 


 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 335 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...