«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 02:23:54

Головна » 2011 » Березень » 5 » Закарпаття: Старший слідчий УМВС області підполковник міліції Оксана Данько про професію, яку переважно опановують чоловіки



Закарпаття: Старший слідчий УМВС області підполковник міліції Оксана Данько про професію, яку переважно опановують чоловіки
09:15:41
 
Вибір професії зазвичай залежить від складу характеру. Саме тому чимало жінок, які відзначаються неабиякою цілеспрямованістю, силою волі та зібраністю, останнім часом надають перевагу т.зв. «чоловічим» професіям. Хоча з цього приводу самі жінки зауважують: немає таких галузей, де б не впоралася представниця прекрасної статі. Ось і наша сьогоднішня гостя - старший слідчий слідчого управління УМВС України в Закарпатській області підполковник міліції Оксана Данько свого часу також вирішила, що їй під силу фах юриста, який переважно опановують чоловіки.
 
- Пані Оксано, чому саме таким був ваш вибір?
- Я, можна сказати, із династії юристів. Моя мати юрист, батько був слідчим, багато родичів працювали і досі працюють в юриспруденції. Тому ще з дитинства у мене сформувалося майже повне уявлення про цю роботу, тож, коли виникло питання, куди піти вчитися, без вагань вирішила – стану також юристом. Хоча колись навіть і припустити не могла, що працюватиму на Закарпатті, адже родом я з Черкаської області з міста Канів.
- Колектив, в якому ви працюєте, значною мірою чоловічий. Як вдається находити спільну мову?
- Гадаю, нам, жінкам, до снаги виконати навіть непосильне, на перший погляд, завдання. Але не без підтримки з боку сильної статі. Чоловіки у моєму колективі допомагають, на них завжди можна розраховувати у найскладніших робочих ситуаціях. Раніше жінок у слідстві було небагато, тому, можливо, цей факт викликав у багатьох певні скептичні зауваження. А тепер відсоток жінок-слідчих досить великий, тож ніхто вже не іронізує з цього приводу. Якщо колись я відчувала, що мене не дуже сприймають серйозно, то тепер таких відчуттів немає і працювати стало легше.
 
- Чи впливає ваша робота на формування характеру, стосунки з рідними?
- Звісно, робота слідчого, як і міліціонера загалом, не може не позначитися на нашому характері. По-перше, вона змушує бути зібраним і організованим у житті, допомагає вирішувати різні проблеми, виховує силу волі. Взагалі-то бути міліціонером означає працювати з людьми. В основному мені доводиться спілкуватися або з потерпілими, або із зловмисниками. І до тих, і до інших необхідно знайти свій підхід. Тож без людяності, примітивних знань психології тут не обійтися. Деякі набуті знання і досвід нерідко використовую вдома у спілкуванні з рідними. Повірте, допомагає.
- Чи бували у вашому житті моменти, коли хотілося все кинути?
- Якихось особливих кризових ситуацій не було, але конфліктів вистачало. У нашій роботі завжди відбувається боротьба кількох інтересів. І тут головне не помилитися, потрібно знайти об’єктивне рішення, аби нікого не образити. Чесно кажучи, наразі мені ще ніколи не доводилося пошкодувати, що вибрала саме професію слідчого і прийшла працювати у міліцію. Наше відділення займається розслідуванням тяжких і особливо тяжких злочинів. Ми стикаємося зі смертельними випадками, втратою людьми здоров’я тощо. І коли, нібито виконуючи просто свою роботу, допомагаю громадянам вирішити певні проблеми, то, звичайно, приходить розуміння, що професію вибрала правильно. Хоча не завжди є усвідомлення повної задоволеності.
 
- Як зазвичай відпочиваєте від трудових буднів?
- Мабуть, не скажу нічого нового. Як і більшість жінок, знаходжу розраду і відпочинок у колі сім’ї. Спілкування з дітьми, чоловіком, а також рідними приносить неабияке задоволення. Вважаю, що домашні питання - це не проблеми, а приємні клопоти. Коли маю час, читаю гарну книгу, дивлюся телевізор або «гуляю» в Інтернеті. Окрім цього, як це не дивно, полюбляю поратися по господарству, готувати різні нові страви.
- Зрозуміло, що професія слідчого забирає у вас багато часу. Хто допомагає виконувати домашню роботу, коли мама зайнята?
- Мій чоловік - також працівник міліції. Його робота теж не менш складна та відповідальна, як і моя. Тому нам доводиться мінятися. Десь частину домашніх обов’язків виконую я, іншу частину він. Ми один одного підтримуємо. Діти, а маємо двох хлопчиків, ще надто маленькі, аби допомагати, тож даємо собі раду самі.
Незабаром – жіноче свято 8 Березня. Знаю, що мої хлопці, як і кожного року, вітатимуть мене. У свою чергу сердечно здоровлю усіх жінок – співробітників органів внутрішніх справ з цим гарним Днем весни. Хочу побажати усім жіночого щастя, думаю кожна жінка розуміє його по-своєму, а також здоров’я їм та їхнім рідним, спокою та затишку в родинах.
 
Ігор СТЕФАНЕЦЬ, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

 



Категорія: Закарпаття | Переглядів: 669 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
В Закарпатье выросла промышленность и подупали сельское хозяйство с туризмом
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Закарпаття: Відзнаки журналістам краю вручив губернатор Олександр Ледида
Стартовала третья акция "7 чудес Украины": Выбирают лучшие замки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...