«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 17:12:07

Головна » 2011 » Квітень » 11 » Закарпаття: У краї перебував Високопреосвященнійший Георгій, архієпископ Михаловський і Кошицький



Закарпаття: У краї перебував Високопреосвященнійший Георгій, архієпископ Михаловський і Кошицький
14:47:24
 
Високопреосвященнійший Владика Георгій провів робочу зустріч із ректором академії і університету професором, архімандритом Віктором (Бедь), під час якої було обговорено питання про подальшу міжнародну співпрацю та підготовку богословських кадрів для потреб Михаловсоко-Кошицької єпархії Православної Церкви Чеських Земель та Словаччини.
 
10 квітня 2011 року з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, за поданням ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина професора, архімандрита Віктора (Бедь) в академічному храмі імені святих Кирила і Мефодія Високопреосвященнійший Георгій, архієпископ Михаловський і Кошицький Православної Церкви Чеських Земель і Словаччини в 5-ту Неділю Великого посту під час Божественної Літургії рукоположив студента академії та університету читця Петра Ляха в диякони для подальшого служіння в клірі Михаловської і Кошицької єпархії (Словаччина).
 
Під час Божественної Літургії Високопреосвященнійшому Владиці Георгію співслужили ректор академії і університету професор, архімандрит Віктор (Бедь), протоієрей Петро Лях – клірик Мукачівсько-Ужгородської єпархії (батько рукоположеного отця-диякона), помічник ректора з богослужбової практики та інспекторської служби, благочинний академічного храму протоієрей Євгеній Шелевій, проректор з богословської науково-дослідної роботи доцент ігумен Арсеній (Бочкарь), керівник прес-служби УУБА-КаУ ієрей Ігор Ковальчук, диякони академічного храму: о. Іван Ковач, о. Василій Лембей та о. Ярослав Шелельо, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  у прес-службі УУБА – КаУ.
 
Після завершення Божественної Літургії до духовенства, професорсько-викладацького складу та студентів з вітальною проповіддю звернувся Високопреосвященнійший Георгій, архієпископ Михаловський і Кошицький (у минулому – випускник магістратури Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія), який передав подячні слова на адресу Блаженнійшого Митрополита Володимира, отця-ректора та професорсько-викладацького складу академії й університету.
 
Владика привітав рукоположених диякона Петра Ляха та ченця Ігоря (Богдан) (напередодні він прийняв чернечий постриг) з важливою подією в їх житті в ім’я служіння Святій Православній Церкві і Спасу нашому Ісусу Христу. З відповідними вітальними промовами до присутніх також звернулись протоієрей Петро Лях та ректор УУБА-КаУ професор, архімандрит Віктор (Бедь).
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 507 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...