«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 12:53:47

Головна » 2009 » Листопан » 2 » Закарпаття: В області введено посилені протиепідемічні заходи



Закарпаття: В області введено посилені протиепідемічні заходи
15:57:18
В області зареєстровано 7389 хворих  на гостру респіраторну інфекцію  та грип, з яких госпіталізовано  407 чоловік.
 
 Серед недужих 1900 дітей дошкільного і 2654 – шкільного віку. Показник захворюваності становить 594 на 100 тисяч населення. Отже, за добу, тобто з 8.00 неділі, 1 листопада, кількість хворих зросла на 2042 чоловік.

 

На сьогодні лабораторно підтверджено смерть від грипу двох закарпатців – мешканців Ужгорода і Берегова. Життя чоловіка і жінки забрала пневмонія, викликана грипом штаму А3. Тобто це не каліфорнійський, або «свинячий», грип, а сезонний, який вже не раз циркулював на території нашої області. В обох випадках хворі займались самолікуванням і надто пізно звернулись за медичною допомогою.

 

В області здійснюється комплекс заходів із протидії поширенню  небезпечної інфекції. Зокрема вже  додатково отримано 200 тисяч марлевих пов’язок, з яких сто тисяч надійшло зі Словаччини. Протягом понеділка-вівторка швейні підприємства пошиють близько 700 тисяч марлевих пов’язок багаторазового використання. Ці маски розподіляють у всі міста і райони області. Передусім забезпечуватимуться ті, хто перебуває у групах ризику: медики, таксисти, працівники соцзахисту, торгівлі тощо, а також громадяни.

 

Школи, дитсадки і вузи – на карантині (наразі –  на три тижні). Всі масові заходи на території області скасовуються. Керівникам міст і районів рекомендовано обмежувати, аж до закриття, роботу ринків.

 

У зв’язку із введенням з 30 жовтня 2009 року на території  України вищого рівня небезпеки  поширення грипу типу А (Н1N1)/Каліфорнія, стрімким зростанням в області захворюваності на гострі респіраторні інфекції головним державним санітарним лікарем Закарпатської області винесено постанову, якою передбачено проведення комплексу посилених протиепідемічних заходів на всіх адмінтериторіях області та у всіх організаціях і на підприємствах, незалежно від форми власності.

 

Такий посилений епідемічний режим передбачає обов’язкове носіння всіма працівниками масок, наявність в організаціях дезиінфікуючих засобів і збільшення кількості вологих прибирань приміщень тощо. З 1 листопада працівники санепідслужб проводять перевірку всіх організацій і підприємств. При порушенні режиму застосовуватимуться засоби адмінвпливу – аж до закриття організацій.

 

Крім того, Закарпатська обласна державна інспекція з  контролю якості лікарських засобів  здійснює постійний моніторинг рівня  цін в аптечній мережі області на 10 основних медичних препаратів (противірусні і антибіотики) і засобів, повідомили zakarpatpost.net в управлінні  інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

 

В обласній інфекційній  лікарні працює цілодобова телефонна  лінія з питань профілактики ГРВІ та грипу. Громадяни можуть зателефонувати за номерами: 0-800-502-70-80 (дзвінки зі стаціонарних телефонів безкоштовні) та 64-23-96.

 

Як повідомляє обласне управління охорони здоров’я, у всіх містах і районах створюються  резервні ліжко-місця – на випадок  потреби.

 

Медики ще раз  наголошують, звертаючись до людей: наше здоров’я передусім у наших же руках. Тому рекомендують по можливості обмежити відвідання місць скупчення людей, якщо ж виходите з дому, обов’язково вдягайте маску, дотримуйтесь правил особистої гігієни – часто мийте руки і якнайчастіше проводьте вологе прибирання та провітрювання приміщень. При найменших проявах гострого респіраторного захворювання необхідно звертатися за медичною допомогою! Не займайтесь самолікуванням!
 
 
 
Категорія: Надзвичайні ситуації | Переглядів: 401 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Партія регіонів назбирала 300 депутатів, щоб переписати Конституцію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...