За три дні на фестивалі вина очікують понад 20 тисяч туристів. Винороби на розсуд гурманів привезли сотні літрів п’янкого напою. Новий сезон відкрито. Представили свою продукцію понад півсотні найкращих виноробів області. Кажуть, цьогоріч смаки українців змінились - гості свята полюбили білі вина. Вони, на відміну від червоних, п'ються значно легше.
"Це дуже різноманітні, або фруктові, або мускатні аромати, або квіткові аромати. Дуже різні смаки”, - каже винороб Василь Лендял.
Традиційно білих сортів винограду на Закарпатті вирощують більше. Відтак, і білих сортів вин - більше. Вони мають набагато витонченіший смак - запевняють винороби. Тим більше, що минулоріч сонця було мало, і червоним винам не вистачає цукристості. Утім, червоні вина численні туристи теж не обходили стороною.
"Ми більше пробували. На смак - дуже добрі. Вина хороші. Не можна сказати, що всі, але є вина, які абсолютно не поступаються навіть відомим французьким, італійським маркам”, - сказав турист з Києва Костя.
|