«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 18:37:54

Головна » 2010 » Вересень » 30 » Закарпаття: В Ужгороді пройшло засідання Українсько-Словацької міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва



Закарпаття: В Ужгороді пройшло засідання Українсько-Словацької міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва
17:14:36
 
У четвер, 30 вересня, на Закарпатті стартувало VІІI засідання Українсько-Словацької міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва. Від української сторони головою обрано першого заступника Міністра економіки України Володимира Бандурова, від словацької – головує Державний секретар Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки Марош Жілінка. Участь у засіданні комісії взяв також керівник Закарпаття Олександр Ледида.
Засідання комісії відновили після дворічної перерви. Останнє засідання українсько-словацької Міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва відбулося 5-6 червня 2008 року у м. Пряшів Словацької Республіки, повідомили Інтернет-виданню nedilya.at.ua  в прес-службі ОДА. Зокрема, було розглянуто пропозицію щодо відкриття пункту пропуску «Уліч-Забродь» та рекомендовано розробити та представити відповідне обґрунтування на цьогорічній комісії.
 
Загалом, на порядку денному чимало – візове питання, проблема розбудови прикордонної інфраструктури та відкриття нових пунктів пропуску, розробка спільної програми запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і комплексного плану протипаводкових заходів та багато іншого. Також заплановане підписання Угоди між керівниками Закарпаття, Кошицького та Пряшівського самоврядних країв про взаємне інформування у разі надзвичайних ситуацій.
На важливості заходу наголосив і голова комісії з словацької сторони, Державний секретар Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки Марош Жілінка:
– Словаччина вважає співпрацю з Україною – одним з пріоритетів зовнішньої політики. Переконаний, комісія розробить дієві рекомендації, які допоможуть на державному рівні вирішити актуальні проблеми словацько-українських відносин.
Привітав учасників комісії і керівник краю Олександр Ледида. Він висловив переконання, що результати роботи обох сторін допоможуть зробити реальні кроки до покращення відносин між Україною та Словаччиною.
– Вважаю доречним розглянути і питання відновлення роботи в Ужгороді представництва Міністерства закордонних справ. Адже Закарпаття межує з чотирма країнами, і коли виникають візові питання наші громадяни можуть звернутись по допомогу саме до представників МЗС, - наголосив Олександр Ледида.
VІІI засідання Українсько-Словацької міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва триватиме 30 вересня – 1 жовтня 2010 року. За результатами заходу будуть розроблені рекомендації для державних органів та органів місцевого самоврядування.
 

 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 351 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Закарпаття отримало від уряду 15 млн. грн. на ліквідацію наслідків грудневого стихійного лиха
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
У Канаді відбулося п’ять масових акцій на підтримку Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Самый дорогой особняк в мире оценивается в $150 млн.
В мировом океане найдены почти 18 тысяч неизвестных видов
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...