«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 22:13:26

Головна » 2009 » Жовтень » 29 » Закарпаття: Візит Віктора Ющенка



Закарпаття: Візит Віктора Ющенка
08:07:46
Президент України зустрівся з представниками інтелігенції, наукових кіл та органів місцевого самоврядування Закарпаття
 
Президент України Віктор Ющенко з робочою поїздкою прибув на Закарпаття. В Ужгороді Главу держави зустріли голова облдержадміністрації Олег Гаваші, голова обласної ради Михайло Кічковський, керівники правоохоронних органів, інші офіційні особи.

 

Під час робочої поїздки, приуроченої до 65 річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, Віктор Ющенко зустрівся та виступив в Ужгородському національному університеті перед представниками інтелігенції, наукових кіл та органів місцевого самоврядування краю, відповів на запитання присутніх.

 

 Відкриваючи зустріч, ректор Ужгородського національного університету професор Микола Вегеш  подякував Президентові за те, що знайшов можливість відвідати Закарпаття та разом із ветеранами відзначити це світле свято.

 

У своїй промові Глава держави відзначив позитивні зрушення, що відбулися у житті країни за останні 4-5 років. Він назвав їх найвагомішими здобутками за усі 18 років незалежності України.

 

Президент України акцентував увагу на тому, що сьогодні перед українським суспільством першочергово стоїть проблема консолідації, оскільки лише сильний і єдиний народ може впевнено дивитися у майбутнє.

 

«І тема номер один, яка є викликом для нас сьогодні, – як пройти дорогу становлення українства, як пройти школу національного прогресу», – підкреслив Віктор Ющенко.

– Благо бути громадянином – це й велика відповідальність, – наголосив Президент. – Відповідальність громадянина перед державою, нацією...

 

Також гарант Конституції відзначив: якщо хочемо мати консолідовану націю, політичну незалежність – треба бути духовно незалежними. Нам треба пройти ці іспити.

 

Ведучи мову про шанобливе ставлення до власної історії, Президент відзначив подвиг всіх тих, хто боровся із загарбниками за рідну землю. «Я сьогодні, на День визволення України, приїхав у Закарпаття, і хочу сказати, що схиляю голову перед кожним героєм, який пройшов від Луганська до Закарпаття і визволив нашу рідну землю від фашистів. Це наша історія – вона ось тут, поряд, і в залі сидять герої, які це пройшли. Не шанувати, не розуміти цього або говорити, що це не таке важливе для нашого становлення – була б велика помилка», – переконаний Віктор Ющенко.

 

Говорячи про важливість захисту демократичних здобутків суспільства, він застеріг від небезпеки повернення авторитарних тенденцій у систему влади в Україні. За його словами, майбутнє Української держави тісно переплетене з ідеєю демократії, і режим, який не поважає свободу, приведе лише до втрати незалежності. Глава держави підкреслив, що «демократія – це спосіб нашої незалежності».

 

Президент України вважає, що удосконалити політичну систему допоможе запропонована ним нова редакція Конституції. Він наголосив, що новий Основний закон буде гарантувати зв'язок між виборцями і представниками влади, а також допоможе досягти політичної стабільності.

 

«Саме громадяни, кожен з нас, є джерелом влади», – наголосив Президент. На його переконання, реформування Конституції України та виборчого законодавства допоможе вичистити корупцію і запобігти втраті демократії. «Треба відновити зв’язок між владою і виборцем», – підкреслив Віктор Ющенко.

 

Відповідаючи на питання про долю закону про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати, високий гість заявив, що ці  стандарти піднято, очевидно, через політичну ситуацію. «Але, вибачте, піднято, причому піднято ким? Політичною силою, яка не є членом більшості, і парламент приймає цей закон. Я згоден з парламентом», – сказав Президент.

 

Голова  обласної ради організації ветеранів України Іван Бігунець передав Віктору Ющенку капсулу із землею, зібраною під час естафети з місць боїв з усіх областей України, повідомили zakarpatpost.net в Управлінні інформації та звязків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 487 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Самый дорогой особняк в мире оценивается в $150 млн.
В мировом океане найдены почти 18 тысяч неизвестных видов
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Ріо-де-Жанейро крокодили заповзають у двори місцевих жителів
Мужчин не привлекают длинноногие женщины
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...