«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 14:51:09

Головна » 2009 » Жовтень » 31 » Закарпаття: З Днем визволення закарпатців привітав депутат Держдуми Російської ФедераціїСергій Сметанюк



Закарпаття: З Днем визволення закарпатців привітав депутат Держдуми Російської ФедераціїСергій Сметанюк
12:11:28
 
65 років тому, наш край був визволений від німецько-фашистських загарбників. Закарпаття стало останньою територією України, яка була звільнена від окупантів.

 

З нагоди цієї знаменної дати в історії нашої держави в обласному центрі на пагорбі Слави був організований мітинг-реквієм із вшанування героїв-визволителів, які заплатили величезну ціну за перемогу у Великій Вітчизняній війні.

 

У покладанні вінків та вшануванні ветеранів взяли участь керівництво міста, різні організації, а також депутат Держдуми Російської Федерації Сергій Сметанюк. Російський парламентарій приїхав на Закарпаття у ході здійснення Акції Пам’яті радянських воїнів, які загинули під час визволення України від німецьких окупантів.

 

Слід зауважити, що подібні заходи за участі російської делегації відбулися у Вінниці, Миколаєві, Одесі, Тернополі, Чернівцях, Севастополі, Львові, Івано-Франківську.

 

«Визволення Ужгорода стало черговим здобутком Радянської армії у війні з німецько-фашистськими окупантами. Український народ найбільше відчув на собі тягар війни, адже двічі через українські землі прокотився вогняний смерч військових дій – під час наступу фашистських загарбників у 1941, а потім у ході визвольних боїв 1944 року. Більше 10 мільйонів українців не повернулися до рідних домівок з фронтів Другої світової війни. Тому ми маємо пам’ятати цю сумну і водночас величну сторінку нашої історії і робити все для того, щоб такого жахіття, як війна, більше не повторилося для наших дітей та нащадків», - зазначив під час виступу заступник міського голови Ужгорода Володимир Химинець.

 

В свою чергу колишній офіцер Радянської армії, а нині сивочолий ветеран Микола Ванілін згадав про той важкий час, жахливі руїни, голодних та обірваних дітей, жінок, чоловіків, яких визволяли від фашистської окупації радянські війська. Перемога над гітлерівською армією далася нашій Вітчизні великою ціною.

 

Ужгородським ветеранським організаціям з інших районів області передали капсули з землею, де йшли бої і пролилася кров радянських воїнів.

 

З визначним святом визволення закарпатців привітав депутат Держдуми РФ Сергій Сметанюк.  

- Це свято зі сльозами на очах. Це пам’ять про багатьох бійців 4-го Українського фронту, які загинули під час виконання свого обов’язку. Це пам’ять про те, як люди багатьох національностей об’єдналися у боротьбі зі злом, яке поставило собі за мету – знищити все живе. Це нині служить прикладом і для нас, як можна і потрібно, об’єднавшись, вирішити чимало проблем. Низький вам уклін, ветерани і ті, що склали голови у боротьбі з фашистськими завойовниками, - з такою промовою виступив Сметанюк на Пагорбі Слави.

Саме вшанування і зустріч з ветеранами – основна мета короткотривалого візиту російського парламентарія в Ужгород, - зазначив на прес-брифінгу Сметанюк.

 

Російський депутат не схвалює намагання окремих українських політиків прирівняти воїнів УПА до ветеранів Великої Вітчизняної війни. На його думку, саме радянські солдати були визволителями України. Все ж висловився, що слід уважно ставитися і до людей, які воювали в тих чи інших військових формуваннях і прискорили визвольний рух.

 

Як зазначив пан Сметанюк, після запланованої зустрічі з ветеранами має на меті прогулятися містом, подивитися, як змінився наш обласний центр. Виявляється, в 80-му році, під час проходження студентської практики, Сергій Іванович вже був в Ужгороді.
 
Роман СЕНИШИН, газета "НЕДІЛЯ"
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 551 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Закарпаття отримало від уряду 15 млн. грн. на ліквідацію наслідків грудневого стихійного лиха
Церкви на Перечинщині обкрадав братський “дует”
У Канаді відбулося п’ять масових акцій на підтримку Тимошенко
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Род Стюарт осуществляет свою мечту - записать альбом вместе со Смоки
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...