«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 23:47:34

Головна » 2009 » Вересень » 30 » Закарпаття: Змагання серед підрозділів оперативно-рятувальної служби на право називатися "краща ланка газодимозахисної служби"



Закарпаття: Змагання серед підрозділів оперативно-рятувальної служби на право називатися "краща ланка газодимозахисної служби"
12:05:45
Днями в Мукачеві пройшли обласні змагання серед підрозділів оперативно-рятувальної служби   на право називатися "краща ланка газодимозахисної служби".  
 
Подібні змагання проводяться щорічно і метою їх є підвищення боєздатності та вдосконалення професійної майстерності газодимозахисників. Про їх необхідність доводить і статистика, адже в 90 відсотках випадків пожежникам-рятувальникам доводиться працювати в середовищі непридатному для органів дихання. Саме від вправності та швидкості виконання завдань залежить життя людей та збереження матеріальних цінностей.

Щоб визначити кращих на навчально-тренувальну базу Мукачівського райуправління ГУ МНС прибуло 16 команд. Змагання проходили у чотирьох видах: пошук і рятування потерпілого в середовищі непридатному для органів дихання, підйом по висувній драбині у вікно третього поверху навчальної вежі, в’язання пожежним подвійної рятувальної петлі з одяганням її на потерпілого та останній, найважчий, бойове розгортання і подача води в умовний осередок пожежі. Всі етапи рятувальники проходили в спеціальному одязі та апаратах захисту органів дихання, а це додаткові 17-19 кілограмів ваги. Ще однією особливістю проведення даних змагань є те, що тут потрібна чітка й злагоджена дія всієї команди – єдиного рятувального організму. У випадку помилки хоча б одного із чотирьох членів команди судді нараховували додаткові штрафні бали.

За підсумками проходження всіх етапів змагань третє місце посіли пожежники СДПЧ-16 Великоберезнянського райвідділу, срібло здобули газодимозахисники СДПЧ-10 Хустського райуправління. Найкращі результати показала ланка газодимозахисників СДПЧ-1 Ужгородського райуправління ГУ МНС-переможець минулорічних обласних змагань, повідомили zakarpatpost.net у Центрі пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області. 
 
 
Переглядів: 354 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
В сибирских школах будут преподавать китайский язык
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...