Південнокорейські гепатологи ідентифікували в екстракті зеленого чаю захисні функції проти фіброзу печінки. Ефекти складу стародавнього напою були розглянуті на лабораторних щурах з розвиненим прогресуючим захворюванням печінки. Раніше декілька досліджень показали, що процеси окислення ліпідів стимулюють вироблення колагену у фібробластах і клітках печінки, а також грають особливу роль в розвитку фіброзу. В результаті тестувань було доведено, що зелений чай має гепатозахисну дію проти фіброзу, запобігаючи структурним змінам в тканинах органу, їх розростанню і надмірному виробництву колагену.
Захисні ефекти чаю були підтверджені як і завдяки гістології печінки, так і при кількісному вимірюванні маркера накопичення колагену в печінці - печінкового гідроксипроліну.
|