Додавання аскорбінової кислоти і цукру в зелений чай допомагає організму поглинати корисні сполуки в напої, виявили американські учені, повідомляє АМИ-ТАСС.
Фахівці визначили, що присутність аскорбінової кислоти в чаї підвищує всмоктуваність катехинів - класу поліфенолів, що мають антиоксидантні властивості і що борються з серцевими хворобами, раком, діабетом, знижують ризик інсульту і іншими проблемами із здоров`ям.
Катехіни також знайдені в какао і винограді. Додавання аскорбінової кислоти і сахарози в зелений чай утричі збільшує всмоктування корисних катехинів в кров. Дослідники також радять додавати в зелений чай лимонний сік або вибирати інші напої, що містять у великій кількості вітамін С.
|