Раніше, японські вчені з університету Кобе прийшли до висновку, що регулярне споживання чаю запобігає відразу двом типам діабету.
Вчені з університету штату Пенсільванія радять людям, які мають проблеми із зайвою вагою, пити зелений чай.
Вчені прийшли до висновку, що цій властивості чай зобов'язаний речовині епігаллокатехін-3-галлат, яке нейтралізує жири, що потрапляють в організм разом з "хворою" їжею.
Вчені проводили свій експеримент, про який вони розповіли в журналі про ожиріння Obesity, на мишах.
Мишей, які беруть участь в експерименті, дослідники посадили на "жирну дієту", при цьому гризуни з першої групи разом з їжею отримували добавку EGCG.
В результаті миші з першої групи набирали вагу на 45% повільніше, ніж їх побратими з контрольної групи, які не отримували відповідну добавку.
Крім того, миші з першої групи на 30% більше виділяли жиру разом з калом. Вчені вважають, що епігаллокатехін-3-галлат обмежує всмоктування жиру.
Британське видання Daily Mail, відзначає, що людям, для того, щоб отримати необхідну кількість EGCG, необхідно випивати 10 чашок зеленого чаю.
Раніше, японські вчені з університету Кобе прийшли до висновку, що регулярне споживання чаю запобігає відразу двом типам діабету.
|