«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 22:45:00

Головна » 2011 » Квітень » 26 » ЗМІ: Каддафі платить українським найманцям по 2 тисячі доларів на день



ЗМІ: Каддафі платить українським найманцям по 2 тисячі доларів на день
16:09:56
 
 
Лівійський лідер Муаммар Каддафі, який веде збройну боротьбу проти повстанців, залучив на свій бік від 300 до 500 найманців з Європи, зокрема українців, яким платить по кілька тисяч доларів на день.

Про це заявив грецький експерт з оргзлочинності Майкл Кутузіс, підкресливши, що в основному європейські найманці є фахівцями з важкого озброєння, вертолітних технологій та військової тактики.

"Більшість з них прибули з України, Білорусі та Сербії. Є значне число польських експертів з вертольотної справи. Також залучені бельгійські, англійські, французькі та грецькі громадяни", - зазначив експерт.

Крім того, на боці Каддафі в Лівії воюють вихідці з ЦАР, Чад, Нігеру, Малі і Сомалі, які також отримують до двох тисяч доларів на день.
Джерело в повстанській Національній раді в Бенгазі повідомило, що алжирські, російські та сирійські кадрові офіцери також допомагають Каддафі.
Найманці прибувають і відбувають з Лівії через контрольовані силами лівійського лідера військові аеропорти на півночі країни.

Нині армія Каддафі може налічувати близько 25 тисяч людей. ЗМІ відзначають, що крім цього, під командуванням синів лівійського лідера знаходяться від 35 тисяч до 50 тисяч добре озброєних повстанців.

У середині лютого в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою відходу правлячого більш ніж 40 років Каддафі, які згодом переросли у громадянську війну між урядовими силами і повстанцями. Лівійський лідер неодноразово заявляв, що виступи організувала "Аль-Каїда", і він не має наміру йти у відставку.
19 березня коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - після відповідної резолюції ООН почала завдавати ракетні удари по території Лівії.

31 березня керівництво операцією в Лівії перейшло до представників командування НАТО. Метою операції Північноатлантичного альянсу, що отримала назву Об'єднаний захисник, є забезпечення ембарго на постачання зброї, безпольотної зони і заходів із захисту цивільного населення.
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 368 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
В Ужгороді пройде прес-конференція членів Національної спілки фотохудожників України
Корчму-музей “Деца у нотаря” в Ужгороді відвідає найсильніший у світі угорець
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...