«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 15:14:22

Головна » 2008 » Серпень » 8 » Розумне, добре, вічне - за гроші...



Розумне, добре, вічне - за гроші...
12:29:19
Як відомо, за оцінками міжнародних експертів Україна посідає “лідируючі” позиції в світі... за рівнем корупції. А вітчизняні соціологічні дослідження чи не найбільш корумпованою сферою суспільного життя важають освіту. Минулися ті часи, коли ми гордилися безплатною освітою, тепер за диплом та хороші оцінки треба платити, а батьки заради навчання своїх чад роками змушені сидіти по далеких закордонах на заробітках.
 
Одні тяжко гарують, аби забезпечити сину чи доньці омріяну вищу освіту, а інші жирують на чужих грошах. Мова—про липкоруких викладачів. Міліція, зокрема працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю виявляють все нові факти хабарництва у сфері освіти. Так, нещодавно було затримано декана одного з вузів краю, котра за успішне складання студенткою екзаменаційної сесії вимагала від її батька спершу 190 доларів  хабара, а відтак ще 200. На них і попалася...
 
 Не поталанило збагатитися на 200 “легких” доларів і деканесі  факультету одного з інститутів, що дислокується на Закарпатті. За успішне складання сесії жінка  вимагала від студентки 200 доларів. Хабар зафіксували працівники УДСБЕЗ,  котрі вилучили від хабарниці отримані гроші. За цим фактом прокуратура порушила кримінальну справу, повідомляє майор міліції Іван Ладжун із ВЗГ УМВС.
 
 Апетит до грошей розгорівся і у викладачки медичного коледжу одного з райцентрів. За успішне складання  іспиту з її предмету жіночка отримала хабара у сумі тисячу гривень. За зібраними міліцією матеріалами прокуратура порушила кримінальну справу.
 
Мешканець одного з гірських районів краю вирішив здобути водійське посвідчення. Однак відвідувати водійські курси бажання не мав, тому звернувся до свого майстра з навчання з проханням “вирішити питання”. Той зажадав за сприяння 350 доларів. Хлопчина гроші дав: 150 пішло “на науку”, а решту двісті доларів спритний автомайстер поклав у власну кишеню... Однак про аферу дізналися “безівці” й передали зібрані матеріали в прокуратуру для порушення кримінальної справи.
 
Якщо від вас чи ваших близьких, знайомих вимагають гроші за вступ до навчального закладу, успішне складання іспитів—звертайтеся в УДСБЕЗ УМВС. Або телефонуйте безпосередньо працівникам відділу боротьби з хабарництвом на номер: 8-063-823-08-13.Анонімність гарантується. Повірте, що у правоохоронців є дієві ліки від хабароманії...
 Володимир ТИС
Категорія: Кримінал | Переглядів: 745 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Табачника запідозрили у лобіюванні інтересів російських кінопрокатників
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...