«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 20:21:22

Головна » 2008 » Вересень » 19 » Вибори по-новому



Вибори по-новому
12:36:30

Все по-чесному Українські політики заперечують факт ведення яких-небудь переговорів про створення нової коаліції. Кажуть, мовляв, ведуться консультації. Хто, кого і де консультує – не дуже зрозуміло, а туман напускається з однією метою – закамуфлювати роботу депутатів з БЮТ і Партії регіонів, направлену на внесення змін до виборчого законодавства. Від бурхливої закулісної законодавчої діяльності виборця також відволікають страшилками типу підготовлюваних замахів на прем'єра і Президента, пише Взгляд.

 

Минулого разу прем'єр розмовляла із слідчим п'ять годин у справі про отруєння у вересні 2004 року Віктора Ющенка. Наступний культпохід спочатку призначили на вівторок, а потім перенесли на четвер. «Піду, трішки сухарів візьму», – з іронією сказала Тимошенко. При цьому вона не стала уточнювати, якого роду питання їй задають в прокуратурі. «Я не маю права розголошувати, це заборонено законом, я навіть підписую спеціальний документ, що я не можу нічого повідомляти», – сказала леді Ю, не виключивши того, що після завершення допиту може розповісти про загальне враження.

 

«Я зараз прийшла на черговий допит в Генеральну прокуратуру. Я думаю, що всі повістки на ці допити виписуються в Секретаріаті Президента», – сказала Тимошенко.

 

«Чесно кажучи, поки їхала сюди, згадувала помаранчевий Майдан, коли ми всі поряд стояли, і ніколи не думала, що у Президента, у мого Президента, за якого я агітувала всю країну, єдиним бандитом у в'язниці буде власний прем'єр-міністр», – зазначила вона.

 

Тимошенко сподівається, що її походи в ГПУ не триватимуть довго і всі ці абсолютно безумні речі колись закінчаться. 

 

 «Я розумію, півкраїни задіяно в питаннях про отруєння. Я хочу сказати, що, на жаль, все, що я бачу, – отруєння безмежною владою з важкою інтоксикацією Секретаріату Президента, який вже не знає, як дістати своїх політичних конкурентів», – сказала вона.

 

Зі слів Тимошенко, вона як законопокірний громадянин в разі нових викликів в Генпрокуратуру приходитиме на ці допити. 

 

Напередодні на прес-конференцію Юлія Володимирівна прийшла з листком, на якому були віддруковані. анекдоти про Президента, прем'єра і главу Секретаріату Віктора Балогу.

Недавно я читала дуже цікавий жарт, – вирішила процитувати з підготовленого її командою Тимошенко, – там була описана ситуація, коли Балога дає Ющенку інформацію: «Вікторе Андрійовичу, сьогодні в світі починають випробування адронного коллайдера. І світ може зникнути». На що Ющенко запитує: «А Тимошенко теж зникне?» – «Ну звичайно ж!» – відповів йому Балога. «Ну тоді хай випробовують», – сказав Ющенко.

 

Втім, журналісти, підглянувши в шпаргалку прем'єра, побачили там злободенніший анекдот: 

 

Чули, Тимошенко викликали в прокуратуру у справі отруєння Ющенка

 

– А я думав, її викликали у справі цькування Тимошенко.

 

Ну, а жарти типу того, що для Ющенка Тимошенко – як граната з висмикнутою чекою: тримати при собі – незручно, викинути – небезпечно, взагалі вже ні у кого сміху не викликають. Як говорив класик, все це було б смішно, коли б не було так сумно.

 

Автор проекту змін до Кримінального кодексу член фракції БЮТ Андрій Портнов пропонує передбачити покарання терміном від 7 до 12 років за незаконні дії високопоставлених чиновників, які виходять за рамки своїх повноважень.

 

Зокрема, як розповів депутат журналістам, якщо, скажімо, Управління держохорони, СБУ або Міноборони чинитимуть перешкоди державним діячам або посадовим особам, наприклад не допускати в приміщення, де вони працюють, вони нестимуть за це відповідальність.

 

Також каратимуться спроби чинити опір демонстраціям, мітингам та іншим вільним проявам протесту населення. Покарання передбачене і за підписання незаконних указів. 

 

Він спрогнозував, що закон буде ухвалений конституційною більшістю. А в разі накладання вето Президента воно буде подолано. В разі повторного вето Президента указ може набрати чинності за підписом глави ВР.

 

При цьому Портнов спростував, що таким чином ПР і БЮТ намагаються помститися Президентові. 

 

 «Якщо Президент не порушуватиме закон, а ми вважаємо, що він не буде, його ніхто не залучатиме», – заявив б'ютівець. 

 

Тим часом експерти вважають, що БЮТ хоч і упереджено ставиться до Віктора Ющенка, проте статистика свідчить на користь того, що останнім часом Президент частенько зловживав своїми повноваженнями.

 

Зокрема, про це сказано у висновках моніторингу відосин Президента України з урядом в першому півріччі 2008 року, презентованого напередодні директором Центру політико-правових реформ Ігорем Коліушком.

 

«Президент України в складних з правової точки зору ситуаціях не проявив політичної волі до знаходження таких варіантів тлумачення норм Конституції і законів, які б максимально відповідали її духу і букві. Навпаки, цілим рядом своїх актів і дій він втручався способом, не передбаченим Конституцією України, в діяльність Кабінету Міністрів», – підкреслюється у висновках.

 

У своєму аналізі Центр політико-правових реформ зазначає, що більше половини рішень Ради національної безпеки і оборони, введених в дію указами глави держави, виходила за межі питань національної безпеки і оборони і стосувалася інших сфер державної політики. 

 

 Серед іншого наводяться приклади і про недотримання Президентом України процедури звільнення від посад голів місцевих держадміністрацій.

 

Експерти центру роблять висновок, що правове регулювання стосунків Президента і уряду потребує вдосконалення і конкретизації норм Конституції і законодавства. 

 

За перше півріччя 2008 року 30 указами Ющенка було зупинено приблизно 40 актів уряду. При цьому в інтерв'ю газеті ВЗГЛЯД пан Коліушко зазначив, що «жодного рішення Конституційного суду України за указами глави держави прийнято не було».

 

«З правової точки зору Президент України допускає значно більше невідповідностей, і, оскільки він є гарантом Конституції, природно, на нього лягає більше відповідальності», – підкреслив експерт.

 

Судячи з усього, Україну, незважаючи на вологі осінні дні, чекає політична спека. І хтось вже навіть пророкуватиме силовий варіант розвитку подій.

 

Річ у тому, що в країні відбуваються кадрові перестановки в силовому блоці, за якими деяким політологам хочеться бачити погрози. Президент свого часу перепідпорядкував собі внутрішні війська, і він вже стягував їх до столиці торік, коли були хвилювання довкола Конституційного суду. А днями були зняті зі своїх посад і «переформатовані» декілька глав обласних управлінь Служби безпеки України. Віктор Ющенко явно не збирається здавати свої позиції без бою

 

В четвер Президент України побував на Рівненському полігоні, де спостерігав за навчаннями механізованої бригади ВС України. 

 

На тлі військової техніки Ющенко не забув в черговий раз докорити Тимошенко. Він заявив, що політика уряду створює реальну загрозу зриву виконання державної програми переходу Збройних сил на контрактну основу.

 

Про це сказано в поширеному для представників ЗМІ прес-релізі про робочу поїздку Президента в Рівненську область. 

 

Зокрема, Ющенко вважає, що «при нинішньому украй незадовільному фінансуванні не можна створити професійну армію ні з 1 січня наступного року, ні через три роки». Президент підкреслює, що за три наступні місяці треба було б не лише терміново набрати приблизо 30 тис. солдат-контрактників, але і створити їм належні умови для несення служби і життя.

 

«Проте жодні фінансові документи, прийняті парламентом або подані урядом до його розгляду, не містять пропозицій із цього приводу», – дратується Ющенко. 

 

А ось скандально відомий колишній майор держохорони президента Леоніда Кучми Микола Мельниченко в четвер вирішив попередити Ющенка і Тимошенко про те, що на них, можливо, готується замах. Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

 

На думку Мельниченка, на Україні можлива реалізація силового сценарію. 

 

«Один з можливих силових варіантів розвитку подій в Україні – це інсинуація замаху на Віктора Андрійовича Ющенка або Юлію Тимошенко. Такий план в гарячих головах зараз розробляється», – заявив Мельниченко.

 

Він підкреслив, що якщо станеться реальний замах на Президента, то це «за задумом гарячих голів повинно консолідувати націю проти зовнішнього ворога або, навпаки, Тимошенко. 

 

 «І лише у такому разі, як вважає оточення Ющенка, у нього є шанс врятувати Україну від розвалу. Я застерігаю політиків від такого кроку, оскільки він буде направлений на розвал самої України», – сказав Мельниченко.

 

Крім того, з його слів, можливий ще один варіант, який може бути реалізований, – «використання зовнішнього ворога у вигляді тієї ж Росії». 

 

«Днями маловідома українсько-татарська громадська організація звернулася до Російської Федерації про допомогу і захист від тиску з боку офіційного Києва. Меджліс заявляє, що жодним чином не причетний до цього документа. Я не виключаю, що за всім цим стоять активні розробки спецслужб», – сказав Мельниченко.

 
Категорія: Україна | Переглядів: 663 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Шевчук зазначив, що говорити з Путіним можна і без "тремтіння колін"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...