«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 15:39:30

Головна » 2008 » Жовтень » 5 » В Україну йде «Брісбен»



В Україну йде «Брісбен»
11:45:45

Вірус для закарпатців новий, тож фахівці чекають від нього багато неприємностей

 

На Україну насувається чергова епідемія грипу. Окрім традиційних вірусних штамів А - «Брісбен 2» і В «Флоріда», цієї зими завітає новий вірус грипу «Брісбен 1». Вже зараз, стверджує лікар-методист обласного центру здоров’я Людмила Ганчин, потрібно готуватися до нього шляхом проведення профілактики.

 

Головним, на думку Л.Ганчин, є підвищення імунітету організму. Дуже ефективно цьому сприяють трав’яні чаї з меліси, душиці та ромашки. Також слід приймати різноманітні полівітаміни, але п. Ганчин радить все ж вживати природні вітаміни – цитрусові (лимони, апельсини), ехінацею, часник (вживати його подрібненим або вичавленим, тоді більший ефект). Останнім часом великого поширення у боротьбі з ГРВІ та грипом набула ароматерапія.

 

Пані Людмила розповіла, що в одній з київських шкіл проводили експеримент: щодня на півгодини дітей заводили в ароматизований клас, як результат – у цій школі грипом дітей хворіло набагато менше, аніж у сусідній. Ефірні масла шавлії, розмарину не обов’ язково наливати в аромалампу, достатньо капнути кілька крапель на батарею.

 

Як повідомила газеті «НЕДІЛЯ» заступник головного лікаря по епідеміологічній частині обласної СЕС Світлана Піца, на сьогодні відомі три типи вірусів грипу - А, В, С. Якщо грип С є практично незмінним варіантом, а грип В характеризується досить повільною зміною варіантів, то для грипу А притаманна висока мінливість, тому він майже щорічно змінює свої антигенні властивості. Основними заходами попередження і боротьби зі звичайним грипом є вакцинація, хіміопрофілактика, хіміотерапія, а також антибіотикотерапія для лікування бактеріальних ускладнень.

 

Особливої актуальності, як стверджує Піца, набувають щеплення у спеціалізованих закритих дитячих закладах у зв’язку з необмеженими можливостями розповсюдження інфекції. На території України зареєстровані п’ять вакцин проти грипу, що містять актуальні для сезону штами: «Ваксигрип» (Франція), «Флюарикс» (Бельгія), «Інфлувак» (Нідерланди), «Грипол» (Росія), «Інфлексал В» (Швейцарія). Правда, централізованого забезпечення регіонів вакцинами проти грипу не передбачено. Станом на 1 жовтня за даними вірусологічних досліджень вірусологічної облСЕС всього проведено 89 досліджень носоглоткових змивів (метод люммікроскопії), вірусів грипу не виявлено.

 

Роман СЕНИШИН, газета «НЕДІЛЯ»
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 672 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Табачника запідозрили у лобіюванні інтересів російських кінопрокатників
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...