«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Листопан 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 21:24:36

Головна » 2008 » Листопан » 11 » СБУ назвала прізвища депутатів, причетних до корупції



СБУ назвала прізвища депутатів, причетних до корупції
15:47:25
Заступник голови Служби безпеки України Тиберій Дурдинець розповів про ряд фактів корупції й назвав прізвища народних депутатів, причетних до них.
 

Сьогодні, 11 листопада, на позачерговому засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань протидії корупції Тиберій Дурдинець зазначив, що СБУ задокументувала й припинила протиправну діяльність організованого злочинного угруповання, відомого у середовищі контрабандистів під назвою Береги.

 

"Як тільки ми порушили кримінальну справу, до нас надійшло звернення від народного депутата України Олега Радковського (БЮТ), у якому він заявляє, що є "почесним президентом холдингової компанії Берег-Груп, і обвинувачує нас у тому, що ми виконуємо замовлення конкурентів і наші дії мають замовлений характер", - сказав він.

 

Заступник глави СБУ зазначив, що аналогічні звернення цей народний депутат відправив у Генпрокуратуру, що не виявила ніяких порушень у діях співробітників СБУ. Також, за словами Дурдинця, на сьогоднішній день порушені й розслідуються три кримінальні справи за фактами контрабанди цієї групи й попередження завдання збитків державі від протиправної діяльності, яка щорічно досягала 400 млн грн.

 

Крім того, Дурдинець заявив про протиправну діяльність депутата Дмитра Святаша (Партія регіонів), що з метою "переконання законних дій правоохоронних органів щодо документації можливої протиправної діяльності підконтрольних йому комерційних структур" звернувся в СБУ із переліком 14 нежитлових приміщень на території Харківської області, які нібито використовуються ним для здійснення депутатських повноважень.

 

"Незрозуміло, яким чином для здійснення депутатських повноважень народному обранцеві необхідні його службові приміщення площею понад кілька десятків тисяч квадратних метрів лише в одній Харківській області. У нас є дані, які свідчать, що окремі з них використовуються у протиправній діяльності", - сказав заступник голови СБУ.

 

Також він привів звернення народного депутата Михайла Волинця (БЮТ) стосовно перевірки можливого незаконного використання понад 80 млн грн бюджетних коштів на Петровському заводі вугільного машинобудування, виділених для забезпечення безпеки шахтарів. За його словами, Михайло Волинець у своєму зверненні вимагав припинити законні дії працівників СБУ.

 

Водночас, перевіряючи факти порушення головою Держпотребстандарт України чинного законодавства при призначенні на керівні посади в обласних управліннях у справах захисту прав споживачів, СБУ отримала звернення від народного депутата Юрія Кармазіна ( НУ-НС), у якому він обвинувачує Службу безпеки в політичних переслідуваннях і вимагає припинити перевірку.

 

Як зазначив Тиберій Дурдинець, "у цей час у нас на перевірці перебувають матеріали щодо фактів хабарництва під час видачі сертифікатів стосовно вимог Держстандарту України, які видаються із порушенням встановленого порядку на транспортні засоби іноземного походження при їхньому ввозі в Україну для постійного користування".

 

Як повідомлялося, сьогодні, 11 листопада, Верховна Рада вирішила  заслухати в середу, 12 листопада, звіт генерального прокурора Олександра Медведька щодо розслідування кримінальних справ, у яких фігурують народні депутати.
 
Категорія: Україна | Переглядів: 11210 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Мєдвєдєв відкинув ренесанс сталінізму в Росії
В Ужгородському національному університеті відзначили День Європи в Україні
Вулканічний попіл закрив аеропорти Британії та Нідерландів
Опрос: Эксперты крайне негативно оценили результаты 100 дней работы Президента Януковича
Янукович орендує резиденцію "Межигір’я" по 3 гривні за сотку
Loading ...

Всього коментарів: 1
11.11.2008
1. Denis K (Denis) [Матеріал]
Страна должна знать своих героев в лицо и по фамилии.
СБУ - так держать!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...