«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 16.05.2024, 11:32:42

Головна » 2009 » Березень » 4 » Закарпаття: Рахівщина стає українським Давосом



Закарпаття: Рахівщина стає українським Давосом
12:32:43
 
Вже вдев’яте Асоціація лікарів-інтерністів України привітала всіх учасників Зимової школи, яка пройшла 26 лютого –1 березня 2009 року на Рахівщині. Своєрідним українським Давосом назвав зібрання поважних медиків-науковців та практиків з усієї країни один з організаторів та натхненників Зимової школи, наш відомий земляк, випускник Ужгородського національного університету, а нині президент Асоціації лікарів-інтерністів України, член-кореспондент АМН України, член Європейського товариства кардіологів, професор В.З.Нетяженко.

 

«10 років тому я приймав учась у міжнародному конгресі в Давосі в Швейцарії і звернув увагу на те, що люди паралельно з активним відпочинком на гірськолижному курорті обговорюють надзвичайно складні питання кардіології, – розповідає Василь Захарович. Зранку декілька годин – наукове засідання, потім  2-3 години катання на лижах, а ввечері – знову засідання. І тоді винкла ідея поєднати науково-освітні заходи в галузі медицини з програмою активного відпочинку горах.

 

Спочатку ми спробували зробити це на Буковелі біля Яремчі. Тоді нас було всього 40 учасників, але щороку кількість учасників збільшувалась. Минулоріч слухачів Зимової школи було вже 160! Приїзджають медики від Луганщини до Карпат. У нас на форумі представлені практично всі області України. Цьогорічна наукова програма курсу дуже насичена: і за тематикою (діагностичні та лікувальні підходи у внутрішній медицині – кардіології, ендокринології, неврології, гастроентерології, пульмонології; стратифікація ризику у пацієнтів; превентивна медицина), і за формою проведення (лекції, дискусії, круглі столи, розгляд клінічних випадків).

 

У висвітленні основних питань діагностики та лікування патології внутрішніх органів прийняли участь найвідоміші українські вчені -  академік АМНУ, проф. Г.В.Дзяк, проф. О.Я.Бабак, проф. В.І.Медведь, проф. В.В.Поворознюк, проф. Н.М.Середюк, проф. С.М.Ткач, проф. І.М.Скрипник, проф. О.С.Стичинський – підсумував  Василь Нетяженко». 

 

Але окрім освітянської роботи та ознайомлення українських лікарів з досягненнями сучасної медицини та висвітлення найновіших аспектів діагностики та лікування в клініці внутрішніх хвороб професор Нетяженко запропонував присутнім своєрідний історично-освітній екскурс в історію України в цілому і Закарпаття зокрема.

 

В своїй надзвичайно насиченій цікавими маловідомими широкому загалу фактами про створення Гуцульської Республіки у 1919 році та Карпатської України у 1939 році він розповів про наших відомих земляків – легендарного лікаря проф. Фединця, художника Ерделі, Августина Волошина та інш. «Об’єднання Західної і Східної України починалось саме з-за Закарпаття. Про це потрібно говорити, а особливо тепер, коли ми цьогоріч вперше святкуватимемо на загальнодержавному рівні 70-річчя Карпатської України – зауважив Василь Нетяженко».
 
 
 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 448 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
У Росії пенсіонер спалив себе перед будівлею мерії
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...